Srpski olimpijac u Las Vegasu

Vesti plivanje 6. sep 202013:21 > 13:31
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Vuk Čelić postao je i zvanično deo plivačkog tima na Univerzitetu Las Vegas (UNLV) u američkoj državi Nevadi. Reprezentativac Srbije i vlasnik “A” olimpijske norme na 800 slobodno upisao je Master studije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vuk Čelić/Privatna arhiva

Prvi utisci su sjajni, bolji nego što sam očekivao. Glavni trener je Ben Lord. I sa njim I sa svim ostalim trenerima sam uspostavio sjajnu saradnju. Imamo zajednički cilj i idemo ka tome. Čini mi se da ću imati sve uslove da se na pravi način spremim za Igre u Tokiju sledeće godine”, rekao je Čelić.

Član novosadske Vojvodine je još u julu prošle godine izborio vizu za Tokio. Na mitingu “Sete Koli” u Rimu 800 slobodno je prešao za 7:53,76, čime je isplivao lični i državni rekord. Najviši standard za odlazak u Japan iznosi 7:54,31.

Povezano

Što se tiče akademskog dela, zbog situacije sa koronavirusom predavanja su još uvek onlajn. Nadam se da će i to uskoro da se vrati u normalu” rekao je Čelić i dodao, “Prija mi promena u svakom pogledu. Nadam se da će se to videti i na mojim rezultatima“.

Čelić je jedan od četvoro srpskih plivača, koji imaju “A” olimpijsku normu. Put u Tokio još su obezbedili Velimir Stjepanović (200 slobodno), Čaba Silađi (100 prsno) i Anja Crevar (400 mešovito). Ako ne bude novog odlaganja ili otkazivanja, Olimpijske igre u Japanu održaće se od 23. jula do 8. avgusta.