Setu oduzeto zvanje kapitena

Vesti plivanje 1. okt. 202012:23 > 12:33
Podeli:
Getty Images/Lintao Zhang

Daija Seto, četvorostruki šampion sveta i vlasnik olimpijske bronze, nije više kapiten japanskog plivačkog tima. Razlog je preljuba, a to je potvrdio i sam plivač. Japanski mediji su napisali da je Seto tokom septembra viđen u hotelu sa ženom, koja nije njegova supruga.

Lintao Zhang/Getty Images Sport

„Povredio sam svojim postupkom mnogo ljudi. Znam da su razočarani sponzori, navijači, moji klupski i reprezentativni drugovi. Posle dogovora sa porodicom, videću koji su moji sledeći koraci“, izjavio je Seto.

Japanac je u braku već nekoliko godina i ima dve kćerke. Prošle godine na Svetskom šampionatu u korejskom Gvangdžuu osvojio je zlata na 200 i 400 mešovito. Čelnici federacije su odlučili da ga imenuju za kapitena tima, koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, posle novih dešavanja, Japanci će predložiti novog vođu za najveću smotru svetskog sporta.

Povezano

Oglasili su se i kompanije koje su bile uz jednog od najpopularnijih sportista Japana. U saopštenjima su istakle da su „podržavale Seta, ali da poslednja slika koju je poslao u javnost, nije ni malo pozitivna“. Ostaje da se vidi da li će i koliko poslednja dešavanja u privatnom životu, uticati na ostvarenja Seta u bazenu.

Seto bi za dve nedelje trebalo da predvodi ekipu Tokio Frogsa u novom izdanju Međunarodne plivačke lige (ISL), koja će se održati u Budimpešti od 17. oktobra do 22. novembra.