Stjepanović: Budimpešta spremna za ISL

Vesti plivanje 6. okt. 202016:30 > 16:41
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Međunarodna plivačka liga (ISL) startovaće za deset dana u Budimpešti. Glavni grad Mađarske će ugostiti najbolje takmičare planete koji će se kao članovi deset ekipa boriti za plasman na finalni turnir, koji će se najverovatnije tokom decembra održati u Tokiju.

Olimpijski komitet Srbije

Jedini predstavnik Srbije kao i prošle godine biće Velimir Stjepanović. Višestruki šampion Evrope braniće boje Di-Si Tridenta, tima iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država. Put Budimpešte Velimir kreće 11. oktobra i kao i svi ostali plivači biće smešten u „mehuru“ po ugledu na NBA ligu.

„Za sada nema nikakvih poteškoća. Činjenica je da je u Mađarskoj epidemiološka situacija znatno lošija nego u Srbiji, ali to ne utiče na organizaciju takmičenja. Mi ćemo praktično stalno bili na relaciji hotel-bazen i imaćemo redovna testiranja. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Prema informacijama koje imam, Budimpešta je spremna za ISL„, istakao je 27-godišnji as.

Povezano

Sve trke biće organizovane u 25-metarskom bazenu u „Dunav areni“. Kvalifikacioni ciklus će trajati skoro mesec dana, a svaka ekipa će imati po pet takmičenja. Prijavljeni su u okviru Evroazijske zone: Enerdži Standard, London Roar, Ajron tim, Akva Centurionsi i Tokio Frogs, dok su u Američkoj grupi: Di-Si Trident, LA Kurent, Kali Kondors Toronto Tajtans i Njujork Brejkersi.

Sama pomisao da ste više od mesec dana izolovani, nije laka. Međutim, znam zbog čega sam tamo. Ovo takmičenje je prošle godine počelo i bilo je pravi spektakl. I sada ću opet biti u društvu najboljih na svetu, što je privilegija. Ove godine zbog korone nismo imali nijedno veliko takmičenje, tako da je ovo za sve prilika da se pokažu„, rekao je Stjepanović.

ISL je izbacio i zvaničan raspored mečeva: 16. i 17. oktobar: Enerdži, Kali, Njujork, LA Kurent, 18. i 19. oktobar: London Roar, Trident, Akva, Ajron tim, 24. i 25. oktobar: Akva, Tokio, LA Kurent, Toronto, 26. i 27. oktobar: Trident, Ajron tim, Kali, Njujork, 31. oktobar i 1. novembar: London Roar, Trident, LA Kurent, Tokio, 2. i 3. novembar: Enerdži, Akva, Njujork, Toronto, 7. i 8. novembar: London, Tokio, Kali, Njujork, 9. i 10. novembar: Enerdži, Trident, Toronto, Ajron tim, 14. i 15. novembar: Enerdži, Ajron tim, Tokio, Toronto 14. i 15. novembar: London, Kali, LA Kurent, Akva.

Osam najboljih ekipa nastaviće takmičenje u polufinalu takođe u Budimpešti od 19. do 22. novembra. Četiri najuspešnija tima iz Mađarske boriće se za naslov najboljeg u decembru,najverovatnije u Tokiju. Titulu od prošle godine brani Enerdži Standard.