Dopingovan italijanski olimpijac Di Đorđo

Podeli:
Getty Images/Lionel Ng

Aleks Di Đorđo, dvostruki italijanski olimpijac, bio je pozitivan na nedozovljene supstance. Odmah je suspendovan od nacionalne anti doping agencije i suočava se sa mogućom četvorogodišnjom suspenzijom.

Oliver Hardt/Getty Images

Mediji na Apeninima su objavili da je koristio ostarin, koji služi za povećanje mišićne mase. Ova supstanca na telu izaziva efekte slične kao i anabolički steroidi. Di Đorđo je testiran metodom slučajnog uzorka u Livinju 13. septembra.

Povezano

Najveći uspeh u dosadašnjonj karijeri 30 – godišnjeg plivača je osvajanje zlatne medalje u štafeti 4 x 200 slobodno na Mediteranskim igrama 2013. godine. Bio je član italijanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine. Plivao je u kvalifikacijama u štafetama 4 x 200 slobodno. U Velikoj Britaniji su završili na devetom, a u Brazilu na 11. mestu.

Di Đorđo je u poslednje vreme trenirao u nacionalnom centru u Veroni pod nadzorom trenera Matea Đuntija. Najpoznatiji član te ekipe je Federika Pelegrini, višestruka svetska i olimpijska šampionka na 200 slobodno.