ISL: Kraljevski ples Lili King

Vesti plivanje 17. okt 202022:52 > 23:05
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Lili King i Kali Kondori su obeležili prvi meč Međunarodne plivačke lige (ISL), koja se održava u Budimpešti. Tim iz San Franciska je ostvario ubedljivu pobedu sa osvojenih 567 bodova, drugi je bio Enerdži Standard sa 463, treći su LA Karenti sa 420, a četvrti Njujork Brejkersi sa 266 poena.

Maddie Meyer/Getty Images

U individualnoj konkurenciji Lili King je prema očekivanjima dominirala u prsnom stilu u konkurenciji dama. Posle pobeda prvog dana na 50 i 200, u subotu uveče u Dunav Areni je slavila na 100 metara sa 1:03,16. Sve je začinila trijumfom u takozvanoj “skin” trci na 50 prsno. Olimpijska šampionka je bila najizdržljivija, a zanimljivo je da je u trećoj odlučujućoj trci bila najbrža sa sjajnih 28,9 sekundi. Stigla je do zvanja najkorisnijeg učesnika u prvom meču i za to je nagrađena sa 10.000 dolara.

Povezano

Utisak je popravila i prva zvezda Kali Kondora Kaleb Dresel. Višestruki šampion sveta je slavio na 50 delfin, 100 slobodno i 100 mešovito. Pokazao je da polako ulazi u pravu formu. U muškoj konkurenciji ga je ipak zasenio Rajan Marfi, koji je slavio na 100 leđno, a onda je zablistao i u skin trci, gde je na 50 leđno ostvario ubedljivu pobedu. Nosio je praktično Los Anđeles do trećeg mesta. Inkasirao je 6000 dolara koliko sleduje drugoplasiranom u trci za zvanje MVP.

U redovima Enerdži Standarda u vrhunskoj formi je za sada samo Sara Sjostrom. Šveđanka je bila najbrža na 100 slobodno, 100 mešovito, do druge pozicije je stigla na 50 delfin, dok se na 200 slobodno popela na najnižu stepenicu postolja. Osvojila je i dodatnih 4.000 dolara za treću poziciju u MVP trci, iza Kingove i Marfija. Hogi se pokazala kao ozbiljno pojačanje za Enedrdži trijumfom na 200 i drugim mestom na 100 kraul.

Posle prvog meča Kali ima četiri, Enerdži tri, Los Anđeles dva, a Njujork jedan bod. Svaka od deset ekipa će imati četiri meča, a posle deset rundi biće poznato kojih osam će proći u polufinale.

U nedelju i ponedeljak na programu je drugi četvoromeč. Za što bolji plasman boriće se DC Tridenti, koje predvodi srpski reprezentativac Velimir Stjepanović, Akva Centurioni, London Roar i Ajron tim. Direktan prenos iz Budimpešte u nedelju možete pratiti od 16 časova na Sport klubu 3.