Stjepanović za SK: Početak koji obećava

Vesti plivanje 19. okt 202011:25 > 11:58
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Višestruki šampion Evrope Velimir Stjepanović startovao je u nedelju u Međunarodnoj plivačkoj ligi (ISL) u Budimpešti. Srpski reprezentativac je na 400 slobodno osvojio četvrto mesto i doneo pet bodova svojim DC Tridentima. Takođe bio je deo štafete 4 x 100 slobodno, koja je osvojila osmo mesto.

Privatna arhiva Velimir Stjepanović

„Zadovoljan sam. Da kažemo dobar početak. To se najviše odnosi na 100 slobodno u trci štafeta. Isplivao sam rezultat 47,89, što je samo tri desetinke sporije od mog najboljeg vremena. Da sam bio prva izmena u boljoj prvoj ekipi, možda bi na kraju bili i prvi, a ne drugi u toj trci„, počeo je Stjepanović raport iz Budimpešte.

Posle nekoliko minuta odmora startovao je na 400 slobodno. Rezultat 3:44,70 bio je dovoljan za četvrto mesto. Nije Velja mogao da ugrozi prvu trojicu, ali je sa druge strane bio daleko ispred petoplasiranog. Slavio je njegov klupski drug Zejn Grot sa odličnih 3:39,79.

Povezano

Za 400 jednostavno nisam imao snage. Međutim, tih 3:44 u tom stanju uopšte nije loše. Verujem da će biti bolje kako takmičenje bude odmicalo„, istakao je Stjepanović.

Velimira tokom drugog dana drugog meča očekuje sigurno trka na 200 delfin.

Videćemo kako će to ići. Boleće sigurno. Ovo je na neki način povratak korenima. Uradiću sve da dođem do što više bodova za ekipu. To je najvažnije„, kaže 27-godišnji as.

Posle tri dana takmičenje organizacija Međunarodne plivačke lige (ISL) na 25 – metarskom bazenu funkcioniše dosta dobro.

Za sada je sve dobro. Smeštaj je odličan, hrana odlična. Na bazenu stvari teku onako kako treba. Iskreno svi smo zahvalni što u ovoj godini imamo mogućnost uopšte da plivamo. Poštuje se sve mere protiv koronavirusa. Naravno ima nekih nelogičnosti. Masku na primer moramo da nosimo sve vreme na bazenu, a ne moramo recimo u teretani. Verujem kako vreme bude odmicalo da će se i te stvari rešavati u hodu. Svi smo još u nekoj probnoj fazi„, istakao je Stjepanović.

Drugi deo drugog meča u kojem pored DC Tridenta učestvuje London Roar, Ajron tim i Akva Centurionsi počinje u 16 časova u ponedeljak uz direktan prenos na Sport klub 3.