ISL: London slavio, sjajni Sabo

Vesti plivanje 19. okt 202018:27 > 18:41
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

London Roari osvojili su prvo mesto i četiri boda na drugom meču Međunarodne plivačke lige (ISL) u u Budimpešti. Slavili su sa 609 poena, drugi je bio Ajron tim sa 392,5 poena, treći DC Tridenti Velimira Stjepanovića sa 350, dok su na poziciji četiri završili Akva Centurioni sa 344 boda.

Oliver Hardt/Getty Images

Zvanje najkorisnijeg plivača (MVP) drugog meča otišlo je u ruke Holanđanke Ranomi Kromoviđojo iz Ajrona uz ček na 10.000 dolara. Drugi je na listi bio Kristijan Diner iz Londona, dok je treće mesto pripalo nekada srpskom, a sada mađarskom reprezentativcu Sebastianu Sabu, koji pliva za italijanske Akva Centurione. Inkasirao je 4.000 zelenih novčanica. Momak iz Sente je blistao na 50 delfin. Štopericu je zaustavio na 22,00 samo 25 stotinki sporije od svetskog rekorda Brazilca Santosa. Na 100 slobodno je bio treći sa 46,63.

Povezano

Dobar utisak ostavio je i Velimir Stjepanović. Višestruki šampion Evrope doneo je tri boda svojim DC Tridentima osvajanjem šestog mesta na 200 delfin. Do cilja je stigao za 1:55,37. Deluje da bi mnogo veći doprinos dao na 200 slobodno, što je njegova glavna disciplina, ali očigledno je da su u stručnom štabu procenili da je interes ekipe da ide na delfin. U štafeti 4 x 100 slobodno plivao je prvu izmenu za 48,23 sekunde, malo sporije nego što je istu deonicu prešao tokom prvog dana (47,89).

Probudila se i Katinka Hosu, koja je bila najbrža na 200 delfin i 400 mešovito.Bolji učinak trostruke olimpijske šampionke je direktno uticao da njen Ajron tim na kraju izbori drugo mesto. Adam Piti, najbolji prsaš svih vremena, bio je bez premca na 100 metara. I on se vratio posle drugih mesta na 50 i 200 metara istim stilom.

Vredi istaći i Velimirovog klupskog druga Zeka Epla. Slavio je na 100 metara slobodno sa sjajnih 45,76, a vredne bodove Tridentima doneo je i na duplo dužoj deonici gde je bio drugi iza Dankana Skota. U „skin“ trci na 50 leđno u konkurenciji dama pobedila je Ruskinja Marija Kameneva, dok je kod muškaraca u istoj disciplini najbrži bio pomenuti Kristijan Diner.

Posle prva dva meča na London i Kali imaju četiri, Enerdži i Ajron tim tri, DC Tridenti i Los Anđeles dva, a Akva Centurioni i Njujork Brejkeri jedan bod. Prestižno takmičenje se nastavlja narednog vikenda. U trećem meču za bodove će se boriti Toronto, Tokio, Los Anđeles Karenti i Akva Centurioni. Prvi deo je na programu u subotu od 12 časova. Direktan prenos svih mečeva, polufinala i finala iz Dunav Arene biće emitovani na kanalima Sport kluba.