ISL: Debituju Tokio i Toronto

Vesti plivanje 23. okt. 202010:10 > 10:21
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Međunarodna plivačka liga (ISL) nastavlja se u subotu 24. oktobra na 25-metarskom bazenu u „Dunav Areni“ u Budimpešti. Učesnici trećeg meča biće Akva Centurioni, Los Anđeles Karenti, Toronto Titani i Tokio Frog Kingsi.

Daniel Berehulak/Getty Images

Ekipe iz Kanade i Japana debituju na prestižnom takmičenju. Uključili su se ISL ove godine. Toronto predvodi veteran 37-godišnji Brent Hejden, svetski šampion na 100 slobodno iz 2007. godine i vlasnik olimpijske bronze u istoj disciplini iz Londona 2012. U ženskom timu prva zvezda je Kajli Mas, dvostruka šampionka sveta na 100 leđno i vlasnica najboljeg rezultata svih vremena u toj disciplini u 50 – metarskim bazenima.

Povezano

Tokio Frog Kingsi su reprezentacija Japana u malom, koju predvodi Rus Vladimir Morozov, specijalista za 25-metarske bazene. Vlasnik je čak 20 odličja sa planetarnih šampionata u malim bazenima. Od japanskih asova to su sjajna Ju Ohaši, vlasnica svetskih medalja na 200  i 400 mešovito, kao i Kosuke Hagino, aktuelni olimpijski prvak na 400 mešovito i srebrni iz Rija na upola kraćoj deonici. Japanci će biti oslabljeni, jer na startu neće biti Daija Seto, suspendovan do kraja godine zbog preljube. Generalni menadžer  ekipe je proslavljeni Kosuke Kitadžima, četvorostruki olimpijski šampion.

Los Anđeles je u prvom meču osvojio dva boda, iza favorizovanih Kali Kondora i Enerdži Standarda. Tim iz Kalifornije u kojem blista leđaš Rajan Marfi sigurno vidi priliku da možda dođe i do sva četiri boda, koliko pripada pobedniku meča.

U još lošijoj poziciji su Akva Centurioni. Italijani su u drugom meču zauzeli četvrto mesto iza Londona, Ajron tima i DC Tridenta. Pokušaće da poprave utisak. U odličnoj formi je Sebastian Sabo, nekada reprezenzativac Srbije, a sada Mađarske, koji će i ovaj put pokrititi discipline 50, 100 slobodno i 50, 100 delfin plus sve štafetne trke.

Prvi deo trećeg meča na programu je u subotu 24. oktobra od 12 do 14 časova. Direktan prenos, kao uostalom i cele lige, uključujući polufinale i finale, možete pratiti na kanalu Sport klub 2.

https://twitter.com/iswimleague/status/1319647701290582018