ISL: Skins trke za slavlje Los Anđeles

Vesti plivanje 25. okt. 202019:09 > 19:41
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Zahvaljući trijumfima u skins trkama Beril Gastaldelo i Rajana Marfija, ekipa Los Anđeles Karenta je pobednik trećeg meča Međunarodne plivačke lige (ISL), koja se održava na 25-metarskom bazenu u "Dunav Areni" u Budimpešti.

Matthias Hangst/Getty Images

Momci i devojke iz „Grada Anđela“ imali su u ukupnom zbiru 535,5 poena, odlična ekipa Tokio Frog Kingsa osvojil je 506,5, Toronto Titani 401, a Akva Centurioni 260 poena. Pobednicima su upisana četiri boda, drugoplasiranim tri, trećeplasniranim dva i četvrtoplasiranim jedan bod.

Najzaslužnija za trijumf Karenta bila je fenomenalna Beril Gastaldelo. Tokom drugog dana je slavila na 100 slobodno, 50 delfin, miks trci štafeta 4 x 100 metara, a sve je začinila pobedom u skins trci. Osvojila je zvanje najuspešnijeg takmičara (MVP), trećeg meča i za to je nagrađena sa 10.000 dolara.

Povezano

Drugu poziciju u trci za MVP zauzeo je njen klupski drug Rajan Marfi. Najveći deo posla Marfi je odradio tokom prvog dana pobedama na 50 i 200 leđno. Na 100 metara je izgubio od Riosuke Irija, ali je u skins trci na 50 leđno ostvario sve tri pobede. I treća nagrada od četiri hiljde dolara otišla je u ruke Ejbi Vajcel, takođe takmičarke Los Anđelesa.

Tokio je imao sjajne rezultate tokom drugog dana. Blistali su Kosuke Hagino, Vladimir Morozov, Ji Ohaši, Suzuka Hasegava, pomenuti Riousuke Iri, Kasuhiro Macumoto, ali za trijumf im je nedostajao trijumf u skins trkama.

Sebastian Sabo je ponovo blistao. Deonicu od 50 delfin je isplivao za 21,96. Nekadašnji srpski, a sada mađarski reprezentativac prvi put je spustio granicu ispod 22 sekunde. Na njegovu žalost nije mogao da pomogne Akva Centurionima da izbegnu poslednje mesto.

Četvrti meč u prestižnom takmičenju na programu je već u ponedeljak. Na sceni će biti srpskli reprezentatic Velimir Stjepanović i njegovi DC Tridenta, a pored njih učestvuju Kali Kondori, Ajron tim i Njujork Brejkeri. Direktan prenos je na Sport klubu 2 od 15 do 17 časova.