Saru Sjostrom muče leđa

Vesti plivanje 19. nov. 20209:48 > 9:54
Podeli:
Photo: ISL

Saru Sjostrom ponovo muči bol u leđima, ali jedna od najboljih plivačica današnjice sigurno će predvoditi Enerdži Standard u finalu Međunarodne plivačke lige (ISL) u Budimpešti.

Zbog istog problema, olimpijska šampionka na 100 delfin propustila je drugi meč svoje ekipe. Vratila se u trećem i odmah stigla do zvanja najkorisnijeg plivača (MVP). Isti podvig ostvarila je i u polufinalu.

Povezano

Mislila sam da su problemi sa leđima prošlost. Međutim, u polufinalu su se bolovi opet javili. Razlog je najverovatnije što se devet meseci nisam uopšte takmičila, a onda sam u Međunarodnoj plivačkoj ligi odmah ušla u jak ritam i veliki broj trka“, izjavila je 27-godišnja Šveđanka.

Iako nije 100 posto spremna, Sara će sigurno učestvovati u finalu ISL koje je na programu tokom ovog vikenda.

Stanje se ne pogoršava od takmičenja. Isti nivo bola je prisutan sve vreme“, izjavila je Sjostrom.

Šveđanka je u premijernom izdanju ISL prošle godine ponela zvanje najkorsnijeg plivača, a Enerdži je osvojio titulu. Timu iz Pariza rivali u finalu su Kali Kondori, Lodnon Roari i Los Anđeles Karenti. U subotu je prvi deo finala od 14 do 16 časova, a drugi deo je na programu u nedelju od 18 do 20 časova. Direktan prenos iz Budimpešte je obezbeđen na kanalima Sport kluba.