Anja Crevar stigla na SP u Melburnu

FOTO: Lična arhiva Goran Grahovac

Anja Crevar, najbolja srpska plivačica, stigla je u Melburn, gde će od 13. do 18. decembra učestvovati na Svetskom prvenstvu u malim bazenima.

Za aktuelnu evropsku vicešampionku na 400 mešovito, biće to prvo veliko takmičenje još od planetarnog šampionata u Abu Dabiju prošle godine. Najveći deo ove sezone je propustila zbog zdravstvenih problema.

povezane vesti

Zajedno sa Anjom u Australiji je i njen trener Goran Grahovac.

„Anja polako ulazi u ritam takmičenja. Imali smo tri provere pre svetskog prvenstva. Nedavno je u Rusiji oborila državni rekord na 1.500 slobodno, što je pokazatelj da se polako vraća u pravu formu“, istakao je Grahovac.

S obzirom da je imala dugu pauzu, nema velikih ambicija u Melburnu, gde će se oprobati u trkama na 400 mešovit0, 200 delfin i 400 slobodno.

„Ovo Svetsko prvenstvo je usputna stanica na kojem ćemo pokušati da vratimo brzinu od prošle godine u njenim disciplinama. Cilj je dugoročan i podeljen u dve etape. Prva je od januara kada se spremamo za Svetski šampionat u Fukuoki na 50- metarskim bazenima, a druga je od Fukuoke kada se potpuno okrećemo pripremama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine“, istakao je Grahovac.

Pored Anje Crevar, Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Velimir Stjepanović u trkama na 100 i 200 slobodno.

Komentari

Vaš komentar