Lenđer četvrti na 50 delfin na prvenstvu Mađarske

Vesti plivanje 10. dec. 202010:401 komentar
Podeli:
Foto: Vladimir Todorović

Sve je bliže postolju Ivan Lenđer na prvenstvu Mađarske u Kapošvaru. Srpski as, koji se vratio takmičenjima posle dve i po godine, bio je četvrti na 50 delfin sa rezultatom 24,01.

Lenđeru je odličje izmaklo za stotinku. Treće mesto osvojio je Holoda koji je plivao tačno 24 sekunde. Ubedljivo je pobedio Sebastian Sabo, nekadašnji reprezentativac Srbije, a sada Mađarske, koji je plivao 23,19. Drugo mesto pripalo je Krištofu Milaku, aktuelnom šampionu sveta i svetskom rekorderu na 200 delfin sa 23,61.

povezane vesti

Lenđer je u kvalifikacijama išao 23,89 i očigledno da nekadašnjem juniorskom šampionu sveta više odgovara plivanje u popodnevnom terminu. Na ovogodišnjem prvenstvu Mađarske kvalifikacije se plivaju u popodnevnom programu, dok su finala zakazana za jutro narednog dana.

Jutarnje plivanje nije plivalo ni Stefanu Šorku. Momak iz Kikinde bio je osmi a 400 slobodno sa 4:03,52. Prethodno je u odlučujuću trku ušao sa rezultatom 3:57,12, što je više od šest sekundi bolje od rezultata u finalu. Lenđer i Šorak, kao i Čaba Silađi i Uroš Nikolić plivaju za klub Hodmezevašarhelj.

U danšanjem popodnevnom programu Lenđer će ponovo biti na startu ovaj put u trci na 100 slobodno za koju se najviše spremao. U istoj disciplini za što bolji plasman boriće se i Uroš Nikolić.

 

Komentari

Vaš komentar