Odlični Čaba Silađi i Anđela Antunović

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Međunarodni plivački miting “Montenegro open” održan je tokom vikenda na bazenima SC “Morača” u Podgorici u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i glavnog grada Podgorice.

Manifestacija je okupila 280 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Albanije, Rusije i Italije.

Glavnu nagradu u muškoj konkurenciji i ček od 500 evra osvojio je reprezentativac Srbije Čaba Silađi koji je sa A normom izborio plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Podsećanja radi, Silađiju će ovo biti četvrte Olimpijske igre.

Drugo mesto pripalo je još jednom reprezentativcu Srbije i članu PK Vojvodina, Urošu Nikoliću koji se na Olimpijske igre u Tokiju takođe plasirao sa A normom. On je osovjio nagradu od 400 evra.

Treće mesto i 300 evra, pripalo je Nikoli Bjelajcu iz kluba Olimp Banjaluka koji je na mitingu u Podgorici izborio normu za Svetsko prvenstvo naredne godine u Fukuoki.

U ženskoj konkurenciji sjajna je bila crnogorska plivačica Anđela Antunović koja je osvojila ček na 500 evra. Anđela će takođe na osnovu specijalne pozivnice učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvak Crne Gore u konkurenciji klubova je Jadran, druga je bila Budvanska rivijera, dok je treće mesto pripalo Budućnosti.

 

Komentari

Vaš komentar