Silađi brži od olimpijske norme

Podeli:
Jack Thomas, Getty Images Sport

Ni skoro godinu dana bez zvanične trke nije smetalo Čabi Silađiju. Najbolji prsaš Srbije svih vremena ostvario je rezultat 59,76 na 100 metara prsno u kvalifikacijama tokom prvog dana Prvenstva Mađarske u Kapošvaru. Kao prvi se kvalifikovao za finale koje je na programu u sredu ujutro.

Čaba, koji pliva za Hodmezevašarhelj,  ponovo je bio brži od „A“ olimpijske norme, koja iznosi 59,93 i ponovo potvrdio učešće na najvećoj smotri svetskog sporta. Silađi je prošle godine u martu takođe na šampionatu Mađarske isplivao lični i državni rekord 59,40 i overio vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

povezane vesti

Iskreno nadao sam se rezultatu između 59,3 i 59,5. Zbog toga sam se malo razočarao kada sam video rezultat. Gledajući samu trku ko trku, očekivao sam više. Međutim, sa druge strane bila mi je ovo prva trka posle dugog perioda. Ubeđen sam da bi bilo bolje da sam imao samo jednu proveru pre ove“, rekao je Silađi posle trke.

U finalu Čaba bi jedinog rivala mogao da ima u Austrijancu Valentinu Baueru, koji je u kvalifikacijama bio za više pola sekunde (1:00,31) sporiji od reprezentativca Srbije.

Videćemo, neobično je što je finale ujutro. Dosta faktora će uticati na plivanje. Dobro je što Austrijanac juri normu. Sigurno ću imati trku i on bi mogao da me pogura ka boljem rezultatu“, kaže Silađi.

Pored Silađija na startu su bila još dvojica reprezentativaca Srbije. Uroš Nikolić i Ivan Lenđer su plivali 50 slobodno. Nikolić je ušao u finale kao osmi sa 23,03. Lenđer, kome je ovo bila prva zvanična trka posle dve i po godine pauze, išao je 23,20. Bio je deveti u ukupnom plasmanu. Zanimljivo je da je Lenđeru ovo lični rekord u sprintu.

Lenđer je bio sjajan. Njemu pedesetica nikada nije posebno ležala. Sa nestrpljenjem čekamo 100 kraul, tu bi mogao da bude veoma dobar. Drago mi je što pauza na njega skoro nije ostavila traga“, završio je Silađi raport iz Kapošvara.

Komentari

Vaš komentar