Silađija loši uslovi u Novom Sadu doveli u Beograd

Vesti plivanje 22. dec. 202010:00 > 10:111 komentar
Podeli:
Foto: Vladimir Todorović

Čaba Silađi će od 1. januara 2021. godine, najmanje šest meseci biti stanovnik Beograda. Vlasnik „A“ olimpijske norme u glavnom gradu Srbije pripremaće se za Evropsko prvenstvo u Budimpešti i Olimpijske igre u Tokiju, koje su na programu naredne godine.

Odluku je član Vojvodine doneo zbog loših uslova u Novom Sadu. Olimpijski bazen na Spensu se i dalje renovira. Jedino mesto za trening je 25-metarski bazen na Klisi.

povezane vesti

Ovako više nije išlo. Bio sam stalno na relaciji Beograd- Novi Sad, umoran sam od toga. Nadao sam se da će se stanje u Novom Sadu promeniti. Međutim, za sada ništa od toga. Pisao sam i gradskim vlastima, niko me nije udostojio odgovora. Nemam vremena više za čekanje. Bilo je ovo jedino rešenje da bih uopšte nastavio sa plivanjem u Srbiji“ rekao je Silađi.

Reprezentativac Srbije će iznajmiti stan na Banovom brdu, kako bi bio što bliži bazenu na Košutnjaku gde će se spremati za dva naredna velika takmičenja.

Druga varijanta je bila da odem u Hodmezevašarhelj, klub za koji plivam za Mađarsku. Oni su mi nudili sjajne uslove. Da ovo nije rešeno na ovakav način, otišao bih tamo. Ne bih imao izbora. Uskoro planiram da završim karijeru i želim da to uradim na pravi način“, kaže 30-godišnji Silađi.

Čaba je član Vojvodine. Rekorder je Srbije i Mađarske na 50 i 100 metara prsno. Tokom ove i prošle godine je šest puta bio brži od „A“ olimpijske norme. Najbolji rezultat mu je 59,40 na 100 metara. U Tokiju bi trebalo da četvrti put učestvuje na najvećoj smotri svetskog sporta. Više puta je bio učesnik finala na evropskim i svetskim prvenstvima.

Komentari

Vaš komentar