Veliko srce Dine Levačić, za male heroje sa velikim srcem

Podeli:
Privatna arhiva

Javna vatrogasna ustanova grada Splita je pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom – Srcem za male heroje, sa ciljem da se prikupe neophodna sredstva za nabavku medicinskog uređaja koji novorođenoj deci omogućava terapiju kiseonikom. Aparat će biti doniran na odeljenje neonatologije u Splitu.

Odmah se u akciju uključila legendarna Splićanka, Dina Levačić, devojka čije se ima u svetu maratonskog plivanja izgovara sa velikim poštovanjem, jer je od velikih sedam maratona, uspela da savlada kanal Katalinu, La Manš, kanal Molokai i Tsugura, a ostali su još Severni kanal (Irska – Škotska), Gibraltarski tesnac i Cooko kanal (Novi Zeland).

Dok se sprema za nove izazove na putu ka ostvarenju sna, Dina Levačić je odlučila da pomogne akciju – Srcem za male heroje, pa je preplivala 27 kilometara, od ostrva Ista do ostrva Vira.

Sjajna devojka iz Splita, velikog srca, je opisala novu plivačku avanturu, koja je bila izazov ravan legendarnim maratonima koje je ostavila iza sebe.

“Svako preplivavanje je priča za sebe. Da sutra preplivam ovu istu deonicu, imala bih novu priču. Ali ova moja današnja, završila je na najbolji mogući način. Iako je sve krenulo gotovo idealno po mirnom moru, gotovo bez daška vetra, vrlo brzo se pojavio svetlucavi plankton, koji mi je izazvao manju glavobolju, a sa njim sam se već pre srela i znala sam kako sebe trebam motivisati. Sve u svemu bila sam sretna i vesela, što ispred sebe imam veliki cilj.

Privatna arhiva

Plivala sam od pića do pića i čekala svitanje. Nakon gotovo pet sati plivanja, okrenula sam se na leđa i iza Velebita ugledala svitanje i malu narančastu kuglu. Tada me potpuno obuzeo optimizam, ali sam istovremeno znala, da najteže tek sledi. Sedam kilometara od Ista, a deset od cilja, počela sam osećati lagani kurenat, ali je i dalje sve išlo glatko.

A, onda najteži kilometar, koji je trajao večnost. Znala sam da ni trenutak ne ne smem stati, jer će me kurenat vraćati nazad. Po pravilima maratonskog plivanja, nitko ne sme biti neposredno ispred plivača, plivač se mora sam boriti.

Minute su se činile kao nešto beskonačno, a obala je vrlo polagano prolazila pored mene. Trenutak nakon te večnosti, pogled moje posade i napokon piće su bili najveća moguća nagrada u tom trenutku. Tada sam znala, uspela sam.

Laganim, umornim, a ponosnim zaveslajima približavala sam se selu i cilju. Samo ću reći, moje srce danas nije kucalo samo za splitske heroje, nego za sve one male heroje koji danas imaju svoju životnu bitku.

Privatna arhova

Veliko hvala svim Išćanima, koji su me dočekali i podržali snažnim aplauzom, hvala Hrvoju Bailu koji je bio naš sinoćnji taksista, hvala Dušku Rilovu na taxi boat za našeg kamermana, neizmerno veliko hvala našem kapetanu Dušku Maračiću i pilotu Danielu Maračiću, potpunim amaterima u ovom sportu, ali su to odradili kao najveći profesionalci. Ma, ni oni sami ne znaju koliko su bili dobri. I na kraju hvala mojoj obitelji koja je uvek uz mene, u svim, samo nama znanim situacijama i mojoj bakici, koja je noćas poslala 101 poruku.

Veliko hvala Javnoj vatrograsnoj ustanovi grada Splita, koja je pokrenula ovo plemenito delo i akciju. Nadam se da smo sada barem koračić bliže cilju.

Veselim se nekom novom izazovu i cilju, ali tek nakon što se dobro odmorim i naspavam.”, napisala je Dina Levačić.

Akcija – Srcem za male heroje se nastavlja!!!!

Komentari

Vaš komentar