SK podcast: Čempionšip – maraton počinje

Podeli:
Charlie Crowhurst, Getty Images Sport

U petak, četvrtog avgusta, počela je nova sezona u najjačoj drugoj ligi na svetu. Engleski Čempionšip godinama privlači veliku pažnju gledalaca širom planete, a sada sve češće u njega dolaze i fudbaleri i treneri visokog ranga.

Ova sezona bi mogla da bude najzabavnija ikad, jer iz Premijer lige su ispala tri jaka tima, a iz Lige 1 stižu takođe snažne ekipe, pa je broj kandidata za promociju po britanskim medijima blizu dve trećine lige.

Može li Vila posle izgubljene sezone nazad ka Premijer ligi? Mogu li Sanderlend i Midlzbro odmah da se vrate? Šta donosi Slutski u Halu, a šta nemačka veza u Noriču? Da li Mendeš može da vrati Vulvse na staze stare slave? Može li Jokanović da uvede još jednu ekipu u viši rang? Šta nas čeka u Steel City derbiju, prvom posle pet godina? Mogu li simpatični Pivari da izbegnu ispadanje i ovog puta? Da li će menadžer sa najdužim stažom biti prvi koji dobija otkaz? Da li legenda na klupi garantuje sigurnost Milvolu? Kojeg veterana će Hari Rednap ubediti da mu se pridruži? Da li će se Jap Stam oporaviti od šoka? Hoće li dvostruki prvak Evrope rang gore ili rang dole? Vraća li se elita na Eland Roud? Može li Bristol Siti opet da zameni strelca 20+ golova? Ko će biti ovogodišnji Hadersfild?
Pitanja je bilo još mnogo više, a Željko Tubić i Vladimir Novaković potrudili su se da odgovore u sedamdesetak minuta. Uživajte uz Sportklub.