Nikolić: Jednog dana ću se sigurno vratiti u srpski fudbal

Fudbal 2. apr. 202120:521 komentar
Podeli:
Marko Nikolić
Fudbalski Globus podkast

Trener moskovske Lokomotive Marko Nikolić bio je gost u osmoj epizodi podkasta Fudbalski globus.

Fudbalski globus:

Nekadašnji strateg Partizana, Vojvodine, Rada, ljubljanske Olimpije i Fehervara (ranije Videoton) govorio je o dosadašnjem učinku u Lokomotivi, kao i daljim planovima vezanim za klub, partijama u Ligi šampiona i prijateljstvu sa Miodragom Grofom Božovićem.

Dotakao se i drugih tema, poput srpskog fudbala, izdanja fudbalske reprezentacije Srbije pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija, u kojoj od „liga petica“ bi voleo da radi i životu u Moskvi. Odgovarao je na pitanja gledalaca o još nekim zanimljivim fudbalskim stvarima.

O povratku u srpski fudbal, kao i problemima koji ga prate, Marko Nikolić kaže:

Sigurno ću se jednog dana vratiti u srpski fudbal. Sad nije vreme, dugo sam radio u našoj ligi, tek sam skoro otišao u inostranstvo, iako poslednjih par godina živim van Beograda. Moramo svi da cenimo naš fudbal, ali i da budemo otvoreni u nekim kritikama. Kod nas nisu problem igrači, imamo mnogo talentovanih fudbalera koji niču kao pečurke posle kiše, samo treba raditi sa njima. Nisu problem ni treneri, to garantujem, problem je što nam je infrastruktura lošija nego pre trideset godina, zato što nemamo stadione i trenažne baze. Isključivi i jedini cilj funkcionisanja klubova je stvaranje i brza prodaja igrača pre nego što donesu bilo šta srpskom fudbalu.“

Dotakao se Nikolić i učinka fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem:

Piksi je doneo sa sobom ono što je imao kao igrač – sportsku drskost i samouverenost. Čini mi se da je to preneo i na igrače. Jako kratko je radio sa njima, nije imao mnogo vremena, ali rezultat je dobar i veoma je važno pobeđivati rivale kao što su Azerbejdžan i Irska. Ti bodovi mogu biti odlučujući na kraju. Vidi se Piksijev autoritet i jedna pozitivna stvar, nedostatak straha.

Kompletan razgovor sa Markom Nikolićem pogledajte u videu ispod.

Komentari

Vaš komentar