Berane bolje od Komova, Mornar od Rudara

Podeli:
RK Rudar Pljevlja

Nastavljen je šampionat Crne Gore u rukometu, a odigrana su dva meča, po jedan u mini ligi za prvaka i mini ligi za opstanak.

Berane je na svom terenu, na kome igraju i Komovi, s obzirom da Andrijevica nema dvoranu, stiglo do pobede – 24:21 (12:9). Prevagu na tasu Berana, doneli su Filip Marsenić sa 10, odnosno Slaven Lekić i Luka Došljak sa po četiri gola. Kod Komova, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Marsenić sa sedam, Balša Račić sa četiri i Zoran Elezović sa tri gola.

Komovi će imati priliku da se revanširaju ekipi Berana na finalnom turniru Kupa Crne Gore koji se 19. i 20. maja igra na Cetinju. U polufinalu, snage će odmeriti Berane i Komovi, odnosno Lovćen i Budvanska rivijera.

Tabela: Lovćen 22, Budvanska rivijera 16, Komovi 11, Berane 7, Partizan 4.

Mini liga za titulu se nastavlja 12. maja, a snage će odmeriti Partizan i Komovi, odnosno Berane i Budvanska rivijera. Slobodna je ekipa Lovćena, koja je praktično već osvojila titulu.

U mini ligi za opstanak, snage su odmerili Rudar i Mornar, koji su bili jako blizu plasmana u mini ligu za prvaka, a posle velike borbe i neizvesne završnice, slavila je ekipa iz Bara sa 33:32 (18:16).

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Luka Mrdak sa sedam, Denis Šabanović sa šest, Miloš Živković, Jovan Marojević i Boban Ašanin sa po pet golova. Kod Rudara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ognjen Leković sa devet, Dragan Jelušić sa šest i Filip Racković sa četiri gola.

U drugom meču mini lige za opstanak, snage će 10. maja odmeriti Danilovgrad i Jedinstvo.

Tabela: Mornar 16, Rudar 14, Danilovgrad 8, Jedinstvo 4.

Komentari

Vaš komentar