Bez pobednika u duelu Belorusa i Rusa na SP

Rukomet 14. jan 202117:33
Podeli:
Belorusija, Rusija
Printscreen, IHF Twitter

U prvom duelu drugog dana Svetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu, Belorusija i reprezentacija Rukometnog saveza Rusije odigrale su nerešeno 32:32.

Zbog suspenzije izrečene ruskim sportistima, reprezentacija Rusije na Svetskom prvenstvu nastupa pod nazivom „reprezentacija Rukometnog saveza Rusije“, bez zastave, pod grbom saveza.

U duelu Belorusije i reprezentacij RSR nije bilo pobednika – 32:32 (15:15, 17:17).

Nakon početnog vođstva ruskih igrača, većim delom prvog poluvremena po gol ili dva prednosti imali su Belorusi, ali se na odmor ipak otišlo uz nerešen rezultat.

U drugom delu meča dve selekcije su imale periode vođstva od po gol, retko dva, ali na kraju nije bilo pobednika, jer su Belorusi usleli da izjednače u svom poslednjem napadu, ali za osvojen bod mogu da zahvale golmanu Ivanu Morozu koji je sjajno zaustavio Šiškareva u poslednjim sekundama meča.

Čak deset golova za Belorusiju postigao je Vailupa, šest je dao Kuleš, a pet Kulak.

U reprezentaciji RSR Kosortov, Kiseljev i Soroka dali su po šest golova, Šiškarev je pratio sa pet.

Belorusija i reprezentacija RSR takmiče se u Grupi H u kojoj su još Slovenija i Južna Koreja koje kasnije tokom dana igraju svoj meč prvog kola. U drugu fazu takmičenja proći će tri najbolje reprezentacije iz grupe.

Komentari

Vaš komentar