Bojana Popović izabrala “lavice” za Severnu Makedoniju

Rukomet 27. sep. 202111:42
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Bojana Popović, selektor ženske rukometne reprezentacija Crne Gore, objavila je spisak igračica na koje računa za EHF nedelju, tokom koje će popularne „lavice” 7. i 10. oktobra odigrati mečeve protiv Severne Makedonije u okviru EHF Euro kupa.

Biće to prva akcija državnog tima nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje je Crna Gora završila osvajanjem šestog mesta. U EHF Euro kupu, pored Crne Gore i Severne Makedonije, nastupiće još Slovenija i Norveška.

EHF Euro kup je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva (Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenija), koje se održava u novembru naredne godine, te Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 4. oktobar. Prvi duel protiv Severne Makedonije igra se 7. oktobra u Skoplju, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Podgorici.

Na spisku je posle duže vremena Đurđina Malović, koja igra odlično za francuski Tulon. Među odabranima je još jedan desni bek, Tanja Ašanin, koja je nakon sjajnih izdanja i duple krune sa Jagodinom prešla u trećeplasirani tim mađarskog šampionata, Mošonmađarovar.

Bojana Popović ne može da računa na Đurđinu Jauković i Katarinu Džaferović, za koje je sezona završena zbog povreda ligamenata kolena, dok se Andrea Klikovac oprostila od reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Mouhtaropoulos/Getty Images

Spisak – golmani: Marina Rajčić (Kastamonu, Turska), Marta Batinović (Glorija Buzau, Rumunija), Anastasija Babović (Budućnost), Ljubica Nenezić (Glorija Buzau); pivotmeni: Tatjana Brnović (Budućnost), Ema Ramusović (Bukurešt, Rumunija), Nikolina Vukčević (Budućnost); krila: Jovanka Radičević (Kastamonu), Majda Mehmedović (Kastamonu), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Ivona Pavićević (Budućnost), Dijana Ujkić (Burg de Piž, Francuska), Nina Bulatović (Budućnost); bekovi: Matea Pletikosić (Budućnost), Itana Grbić (Ferencvaroš, Mađarska), Milena Raičević (Kastamonu), Jelena Despotović (Đer, Mađarska), Tanja Ašanin (Mošonmađarovar, Mađarska), Nataša Ćorović (Budućnost), Đurđina Malović (Tulon, Francuska).

Majda Mehmedović
Lars Baron/Getty Images

Podsećanja radi, utakmice u EHF Euro kupu će ujedno biti sjajna provera i prilika da se reprezentacija Crne Gore što bolje uigra i pripreme za učešće na Svetskom prvenstvu koje počinje 2. decembra u Španiji. Crna Gora je u grupi sa Francuskom, Slovenijom i Angolom.

Komentari

Vaš komentar