Bojana Popović sa „lavicama“ napada Olimpijske igre u Parizu

RSCG/Stefan Ivanović

Bojana Popović biće na kormilu ženske rukometne reprezentacije Crne Gore do kraja Olimpijskih igara u Parizu u 2024. godine, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Novi ugovor sa Bojanom Popović potpisan je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore, nakon što je Upravni odbor na predlog predsednika Petra Kapisode, jednoglasno odlučio da se nastavi saradnja sa dosadašnjom selektorkom, koja je ostvarila sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu koje je u novembru prošle godine održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Reuters

Bojana Popović je ne mesto selektora imenovana u martu 2021. godine. Državni tim predvodila je na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svetskom prvenstvu u Španiji 2021. godine, te na Evropskom prvenstvu u novembru prošle godine na kojem je osvojeno prvo odličje nakon deset godina.

Bojana Popović će zaokružiti olimpijski ciklus, koji obuhvata Svetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra ove godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a za koje je Crna Gora obezbedila učešće osvajanjem bronzane medalje na šampionatu Evrope.

RSCG/Stefan Ivanović

U martu naredne godine, rukometašice Crne Gore očekuje učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a cilj je da se izbori četvrto učešće na najvećoj svetskoj smotri sportista.

“Zahvalna sam na poverenju i mislim da će saradnja biti uspešna kao i do sada. U decembru nas očekuje Svetsko prvenstvo, potom u martu naredne godine i kvalifikacioni turnir na kojem želimo da izborimo vizu za Olimpijske igre. Svetsko prvensto će nam poslužiti kao priprema za mart i ono što je najvažnije, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Želimo da nastavimo kontinuitet učešća na velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre, to je glavni i primarni cilj”, rekla je Bojana Popović.

RSCG/Stefan Ivanović

Petar Kapisoda, predsednik Rukometnog saveza Crne Gore, nije krio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora.

“Na moje veliko zadovoljstvo, Upravni odbor se jednoglasno izjasnio da se potpiše novi ugovor sa Bojanom Popović koji će važiti do kraja Olimpijskih igara. To je logičan sled događaja posle velikog posla koji je urađen u poslednje dve godine, a koji je krunisan istorijskim uspehom i osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu. Rekao bih da je to sportski podvig, to je i dobar temelj za ono što ovu generaciju očekuje u narednom periodu. Ultimativni cilj je svakako plasman na Olimpijske igre, jer želimo da imamo kontinuitet učešće na najvećim takmičenjima, a to bi svakako bila kruna ovog ciklusa”, naglasio je Petar Kapisoda.

Komentari

Vaš komentar