Bojana posle Skoplja: Pravi putokaz za period koji sledi

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore slavile su protiv Severne Makedonije u Skoplju sa 29:21 (13:9) u prvom kolu EHF Euro Kupa, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi da u sastavu tima nije bilo osam devojaka sa Olimpijskih igara.

Bojana Popović, selektor ženske rukometne reprezentacije, bila je zadovoljna posle meča, kako rezultatom, tako pristupom i partijom koju je mlada ekipa prikazala na parketu.

“Ono što je najbitnije, sve devojke su imale fantastičan pristup. Tokom čitavog meča su održavale visok nivo igre u oba smera. Veoma sam zadovoljna i mislim da je ovo putokaz kako treba da igramo u budućnosti”, rekla je Bojana Popović.

Bojana Popović, iz raznih razloga, nije mogla da moći da računa na Jelenu Despotović, Đurđinu Malović, Martu Batinović, Đurđinu Jauković, Katarinu Džaferović, Majdu Mehmedović, Jovanku Radičević i Milenu Raičević.  Majda, Jovanka i Milena će biti u sastavu tima u revanšu koji je na programu 11. oktobra u Nikšiću.

Itana Grbić je bila lider, nove igračice, posebno Tanja Ašanin, pokazale su kvalitet.

„Tanja Ašanin je debitovala u dresu sa državnim grbom, vrlo hrabro je ušla u meč, bila je spremna. Pokazala je da u njoj imamo budućnost i perspektivu. Nataša Ćorović je odlično odradila ulogu u odbrani. Kompletna ekipe je bila na željenom nivou, a prednjačile su Itana Grbić i Matea Pletikosić. Okrećemo se novom duelu sa Severnom Makedonijom, a verujem da ćemo u Nikšiću prikazati još bolju partiju”, naglasila je Bojana Popović.

Itana Grbić
RSCG/Luka Novaković

EHF Euro Kup je takmičenje u kojem učestvuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija kao domaćini šampionata Evrope, odnosno Norveška, kao aktuelni šampion Evrope. Norveška je u prvom kolu pobedila Sloveniju sa 29:17.

Utakmice u EHF Evro Kupu biće od velike koristi za sve četiri selekcije, jer će biti dobre provere i priprema za Svetsko prvenstvo koje u decembru počinje u Španiji.

Komentari

Vaš komentar