Bojana posle žreba: Nema lakih rivala na šampionatu Evrope

Rukomet 29. apr. 202213:36
Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu za rukometašice igrati u grupi D protiv Poljske, Nemačke i Španije, dok će Srbija odmeriti snage sa selekcijama Slovenije, Danske i Švedske, odlučeno je žrebom u Ljubljani.

Grupa A (Ljubljana): Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska; Grupa B (Celje): Danska, Švedska, Slovenija, Srbija; Grupa C (Skoplje): Francuska, Holandija, Severna Makedonija, Rumunija; Grupa D (Podgorica): Poljska,  Crna Gora, Nemačka, Španija;

„Španija je godinama u samom vrhu i u borbama za medalju na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu su promovisali mnogo novih lica i igračica koje su budućnost njihovog rukometa. Uvek su nezgodne i atipične, igraju brzo i teško ih je čuvati“, rekla je Bojana Popović o Španija, a zatim nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Nemačka je ekipa koja ima mnogo dobrih pojedinaca, uvek su nezgodne, ali nikada nisu došle do toga da odigraju na vrhunskom nivou. Poljska nas je pobedila i zadužila na spomenutom Svetskom prvenstvu. U pitanju je  kvalitetna ekipa, ima dobre šutere, raznovrsne igračice, gradili su tim godinama i sve su u zenitu karijera. Imamo ipak, neke dugove i za tu utakmicu ćemo se posebno pripremiti”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Bojana Popović je nastavila sa izlaganjem:

„Sve ekipe sa kojima igramo u prvoj fazi takmičenja, kao i u glavnoj rundi, kojoj težimo, su veoma kvalitetne i imaju veliko iskustvo u nastupima na velikim takmičenjima. To se odnosi na Francusku i Holandiju, a i Rumunija ima ambiciju da se vrati u sam vrh. Neće biti lako ni u prvoj fazi, ni u nastavku takmičenja, ali kada se igra Evropsko prvenstvo nema lakih protivnika i znate da put nije nimalo lak i mora da se ide korak po korak. Najvažnije je da sve devojke zdrave i spremne dođu na pripreme. Verujem da je ova generacija, iako mlada, kadra za velika dela”.

RSCG/Stefan Ivanović

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe, a bodovi iz prve, prenose se u glavnu rundu takmičenja. Crna Gora bi u glavnoj rundi ukrstila sa grupom C u Skoplju u kojoj su Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija.

Dok bi Srbija ukrstila sa grupom u kojoj se nalaze Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska.

Evropsko prvenstvo igra se od 4. do 20. novembra. Utakmice glavne runde igraće se u Ljubljani i Skoplju, dok će glavni grad Slovenije biti domaćin finalnog vikenda smotre najboljih 16 timova Starog kontinenta.

 

 

Komentari

Vaš komentar