Bojana pred Podravku: Hrabro i agresivno u Koprivnici

Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Budućnosti 11. septembra počinju takmičenje u Ligi šampiona. U premijernom meču 26. sezone u elitnom klupskom takmičenju, izabranice Bojane Popović će u Koprivnici odmeriti snage protiv Podravke.

“Sa nestrpljenjem smo očekivale početak Lige šampiona, iako je jasno da se kroz to takmičenje ne možemo uigravati. Nemamo kvalitet da kroz Ligu šampiona možemo da se uigravamo, ali ne možemo nazad, jer kreću utakmice. Devojke su pune pozitivne energije, spremne su na borbu do poslednjih atoma snage. Najvažnije je da budemo rasterećeni i bez prevelikih očekivanja jer većina rukometašica, koje imamo u sastavu, nikada nije igralo u Ligi šampiona, tako da je za njih ovo veliki izazov i verujem da neće biti ni euforije, ali ni straha”, naglasila je Bojana Popović, šet stručnog štaba rukometašica Budućnosti, pa nastavila:

ŽRK Budućnost/D.Starčević

“Svaki start je od velikog značaja. Podravka je tokom leta, takođe, pretrpela velike promene u sastavu. Uprkos tome, radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi sa odličnim rukometašicama u timu. Idemo u Koprivnicu da se borimo od prvog do poslednjeg minuta. Od devojaka očekujem da budu hrabre, agresivne, da daju sve od sebe. Nadam se i verujem, kao i svi u timu, da će to biti dovoljno da stignemo do pozitivnog rezultata”.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rivali u grupi A osim Podravke, biće Brest, Ferencvaroš, Bukurešt, Borusija Dortmund, Rostov i Esbjerg. Grupu B, čine Đer, Mec, Krim, Sevahof, Odenze, Kristijanstad Vajpers, Kastamonu i CSKA  iz Moskve.

U prvom kolu, snage će odmeriti: Podravka – Budućnost, Borusija – Ferencvaroš, Rostov – Brest, Đer – Kristijanstad Vajpers, Esbjerg – Bukurešt, Sevahof – Krim, Kastamonu – Odenze, Mec – CSKA iz Moskve.

Dva prvoplasirana tima iz dve grupe preliminarne runde izboriće direktan plasman u četvrtfinale. Ekipe plasirane od trećeg do šestog mesta, borbu za finalni turnir, počeće od osmine finala.

Duel Podravka – Budućnost na programu je 11. septembra sa početkom u 18 časova u Koprivnici.

Komentari

Vaš komentar