Božović: Cenimo Švedsku, ali želimo pobedu

Rukomet 29. apr. 202120:17
Podeli:
RSCG

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, odlučni su u nameri da ulože i poslednji atom snage kako bi na svom terenu savladali aktuelnog vicešampiona sveta, kako bi u velikom stilu stigli do šampionata Evrope.

Odmah treba naglasiti da popularni „lavovi“ imaju dve meč lopte. Prva je protiv Švedske, a druga protiv Rumunije. Oba meča se igraju u glavnom gradu Crne Gore, a Milošu Božoviću i drugovima treba jedna pobeda, kako bi osigurali mesto na Evropskom prvenstvu.

„Ostvarili smo dragocenu pobedu u Prištini. Odigrali smo kvalitetan meč, kontrolisali smo dešavanja od prvog do poslednjeg minuta. Napravili smo veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali nedostaje nam još jedan. Atmosfera u timu je odlična, pa sa mnogo optimizma čekamo duele sa selekcijama Švedske i Rumunije“, naglasio je Miloš Božović, pa nastavio:

„Mnogo bi nam značili navijači u mečevima koji slede. Posebno u duelu sa selekcijom Švedske koja je aktuelni vicešampion sveta. Naravno da cenimo i poštujemo Šveđane, jasno je da im pripada uloga favorita, ali smo mnogo puta pokazali da smo generacija koja je kadra da igra sa najboljim reprezentacijama planete. Samim tim, očekuje veliku borbu, a nadam se pobedi protiv Švedske. Na taj način, stigli bi do šampionata Evrope u velikom stilu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Miloš Božović, sjajni srednji bek i uzdanica mađarske Tatabanje, u koju se vratio iz Zagreb, je nastavio sa izlaganjem:

„Sami odlučujemo o sudbini i plasmanu na Evropsko prvenstvo i to nas sve raduje. Kao i uvek do sada idemo korak po korak. Imamo dve meč lopte za mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Nastojaćemo da iskoristimo prvu protiv Švedske. Trenutno, isključivo razmišljamo o Šveđanima, a tek posle meča koji sledi možemo da pričamo o Rumuniji“.

Crna Gora igra protiv Švedske 30. aprila sa početkom u 18 časova, dok je duel protiv Rumunije na programu 2. maja, takođe u Podgorici. Trenutno, Švedska ima osam, Crna Gora četiri, a Rumunija i selekcija RS Kosova po tri boda i utakmicu više u odnosu na Crnu Goru i Švedsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve selekcije iz osam grupa, uz četiri najbolje reprezentacije na trećem mestu.

 

Komentari

Vaš komentar