Bregar pred početak SP: Dobro izgledamo kao kolektiv

Rukomet 2. dec. 202114:14
Podeli:
BB210912CS055

Selektor srpskih rukometašica Uroš Bregar pred početak Svetskog prventsva i prvi meč sa Poljakinjama poručuje da je ekipa dobro pripremljena i da će u prvom duelu biti ključ agresivna odbrana.

Pred srpskom selekcijom je još jedan dan priprema, još jedan dan za treniranje i završne analize sutrašnjeg protivnika. Iza ekipe je jedan trening u Španiji po sletanju u Valensiju i tom prilikom se upoznala sa halom gde će sutra od 20:30 odigrati prvi meč na takmičenju protiv Poljske.

Ne zna se da li će igrati Jovana Kovačević i Kristina Liščević koje očekuju kontrolni testovi i tek će Bregar tada napraviti ekipu za meč sa Poljakinjama.

Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom, rekao je selektor Bregar i nadovezao se sa analizom protivnika„, kaže Uroš Bregar.

Slovenački stručnjak kaže da je Poljska nezgodna reprezentacija.

Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju. Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica„.

Svetsko prvenstvo je na programu od 01. do 19. decembra 2021. godine u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije. Mečevi su na svaki drugi dan, a svi počinju od 20 i 30.

Komentari

Vaš komentar