Budućnost napada Norvežanke, očekuje podršku navijača

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Veliki uspeh ženske rukometne reprezentacije nije i neće pasti u zaborav, ali posle osvojene bronzane medalja na Evropskom prvenstvu, popularne „lavice“ moraju da se okrenu klupskim obavezama, jer će do kraja godine biti odigrane tri runde u Ligi šampiona.

Budućnost za sada sigurnim koracima ide ka ostvarenju primarnog cilja a to je plasman u nokaut fazu, odnosno osminu finala. Izabranice Bojane Popović su u gostima pobedile Kastamonu i Lokomotivu iz Zagreba, osvojile su dragocen bod protiv  Rapida iz Bukurešta, a 3. decembra sa početkom u 18 časova, sledi duel sa norveškim Strorhamerom na svom parketu.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Pobeda u duelu koji sledi, širom bi otvorio vrata ka ostvarenju primarnog cilja, a ujedno ulio dodatnu dozu samopouzdanja ekipi Budućnosti, za još jači rad, kako bi do kraja sezone, ekipa postala konkurentna najboljim timovima Evrope.

„Očekuje nas jako težak i zahtevan meč protiv ekipe koja dolazi iz Norveške, a Norveška je aktuelni šampion Evrope. Rival forsira kao i sve skandinavske ekipe agresivnu odbranu, igru sa mnogo tranzicije, nastoji da natera rivala na grešku, a zatim to kažnjava lakim golovima“, naglasila je Nađa Kadović, devojka koja je bila u sastavu državnog tima koji se stigao do pobedničkog postolja, pa nastavila:

ŽRK Budućnost/D.Starčević

„Moramo na agresivnost da odgovorimo istom merom. Moramo da svedemo greške na minimum. Rivala moramo da uvedemo u naš ritam, a u tom slučaju, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Očekujem težak meč, a kao i sve devojke u timu nadam se pobedi. Posle uspeha reprezentacije, nadam se i verujem da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer bi nam podrška sa tribina mnogo značila na putu ka ostvarenju cilja“.

Grupa A: Bitinghajm i Kristijanstad Vajpers po devet, Bukurešt sedam, Odenze šest, Krim i Brest po četiri, Most je bez bodova.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Grupa B: Đer i Rapid Bukurešt po 10, Mec devet, Esbjerg osam, Budućnost pet, Strorhamer četiri, Kastamonu dva, Lokomotiva iz Zagreba je bez bodova.

Po dve prvoplasirane ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će ekipe na kotama tri, četiri, pet i šest nokaut fazu početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar