Budućnost protiv Podravke počinje sezonu u Ligi šampiona

Podeli:
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rukometašice Budućnosti 11. septembra počinju novu sezonu, počinju takmičenje u Ligi šampiona. U premijernom meču 26. sezone u elitnom klupskom takmičenju, izabranice Bojane Popović će u Koprivnici odmeriti snage protiv Podravke.

U novu sezonu, dvostruki šampion Evrope ulazi sa poptuno izmenjenim sastavom. Nakon odlaska nekoliko igračica koje su bili nosioci igre i angažovanja mlađih igračica koje zajedno sa crnogorskim reprezentativkama, čine temelj nove Budućnosti.

Kao pojačanja u klub su stigle Matea Pletikosić, Ilda Kepić, Ivana Mitrović, Anastasija Babović, Bruna Zrnić i Nataša Ćorović, prvom timu je priključeno nekoliko igračica iz juniorskog sastava, pa će nastup u Ligi šampiona biti veliki izazov za mladi sastav na čelu sa Tatjanom Brnović, koja je i kapiten tima.

ŽRK Budućnost/D.Starčević

Rivali u grupi A osim Podravke, biće Brest, Ferencvaroš, Bukurešt, Borusija Dortmund, Rostov i Esbjerg. Grupu B, čine Đer, Mec, Krim, Sevahof, Odenze, Kristijanstad Vajpers, Kastamonu i CSKA  iz Moskve.

U prvom kolu, snage će odmeriti: Podravka – Budućnost, Borusija – Ferencvaroš, Rostov – Brest, Đer – Kristijanstad Vajpers, Esbjerg – Bukurešt, Sevahof – Krim, Kastamonu – Odenze, Mec – CSKA iz Moskve.

Dva prvoplasirana tima iz dve grupe preliminarne runde izboriće direktan plasman u četvrtfinale. Ekipe plasirane od trećeg do šestog mesta, borbu za finalni turnir, počeće od osmine finala.

Duel Podravka – Budućnost na programu je 11. septembra sa početkom u 18 časova u Koprivnici.

Komentari

Vaš komentar