Budvani slavili protiv Rudara, pobeda Danilovgrada

Podeli:
RK Budvanska Rivijera
Foto: Sport klub

U odloženim mečevima 11. kola šampionata Crne Gore u rukometu, Budvanska rivijera je kao gost pobedila Rudar u Pljevljima sa 28:27 (13:11), dok je Danilovgrad u derbiju začelja pobedio Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 30:29 (16:14).

Budvani su izvojevali zlata vrednu pobedu na putu ka mini ligi za prvaka, posle izborenog plasmana na finalni turnir Kupa. Prevagu na tasu Budvanske rivijere, doneli su Luka Novaković sa šest, odnosno Marko Simović, Radivoje Đodić i Vojislav Vukić sa po pet golova.

Kod Rudara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Filip Racković sa devet, Nemanja Matović sa sedam i Luka Barjaktarević sa šest golova. Ulogu meč vinera, prigrabio je Nebojša Lakić, koji je zatresao mrežu tima iz Pljevalja na 30 sekundi pre kraja. S druge strane, izjednačenje nije uspeo da donese Danijel Vukas.

Dramatično je bilo i u Danilovgradu. Domaćin je slavio sa 30:29 (16:14). Najefikasniji u sastavu Danilovgrada, bili su Nikola Marušić sa šest, odnosno Miloš Jokanović i Aleksa Jokić sa po pet golova.

Kod Jedinstva, raspoloženi za igru u napadu bili su Nikola Babović sa pet, Aleksa Medojević sa četiri i Nenad Vojinović sa tri gola. Pitanje pobednika je rešio Miloš Jokanović koji je na 30 sekundi pre kraja pogodio za 30:28.

Tokom vikenda su na programu mečevi 12. kola, a snage će odmeriti: Partizan iz Tivta i Rudar, Lovćen – Danilovgrad, Budvanska rivijera – Mornar, Komovi – Berane. U rundi, koja sledi, slobodna je ekipa Jedinstva iz Bijelog Polja.

Tabela: Lovćen 20, Budvanska rivijera 14, Berane 14, Komovi 14, Rudar 9, Partizan 7, Mornar 6, Danilovgrad 5, Jedinstvo je bez bodova.

Pet prvoplasiranih ekipa će izboriti plasman u mini ligu za prvaka, dok će ostali timovi voditi borbu za opstanak.

Komentari

Vaš komentar