“Crna Gora ima veliko srce, uz sve probleme, cilj je pobeda”

Podeli:
Hrvoje Horvat
Jozo Čabraja / kolektiff

Prva faza takmičenja na šampionatu Evrope je završena, a ugled regiona, nastaviće da brane selekcije Crne Gore i Hrvatske, koje se nalaze u istoj grupi. Bez plasmana u TOP 12 fazu, ostale su reprezentacije Srbije, Slovenija, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Glavna runda takmičenja počinje 20. januara, a na otvaranju, u prvom meču, koji počinje u 15 časova i 30 minuta, snage će odmeriti Crna Gora i Hrvatska.

„Crna Gora je odigrala dobar turnir. Naš prvi rival je imao velikih problema sa koronavirusom, ali je uspeo da zbije redova, a situacija se koliko vidim popravlja iz dana u dan. Radi se o ekipi koja ima veliko srce, ekipi koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebaće nam mnogo koncentracije i strpljenja da bi stigli do cilja, a to je pobeda“ rekao je selektor Hrvatske Hrvoje Horvat, pa nastavio:

REUTERS/Ognen Teofilovski

„Igrom Crne Gore, diriguju dva iskusna srednja beka, Vasko Ševaljević i Božo Anđelić. Još jedan igrač veoma je bitan za tu reprezentaciju. Reč je o kružnom napadaču Nemanji Grboviću. UKoliko se u tim vrate Stefan Vujović, Miloš Božović i Stefan Ćavor, Crna Gora će biti baš težak rival”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Hrvoje Horvat je nastavio sa izlaganjem:

„Imamo ogromnih problema sa koronavirusom i povredama. Naknadno smo pozvali šest igrača. Gotovo je izvesno da ćemo na parket izaći u sastavu koji neću odrediti ja, nego virus i povrede, ali u ime kompletne ekipe mogu da obećam borbu, sa ciljem da stignemo do pobede”.

REUTERS/Ognen Teofilovski

U ostalim mečevima prvog dana TOP 12 faze, snage će odmeriti: Rusija – Švedska, Francuska – Holandija, Nemačka – Španija, Danska – Island, Poljska i Norveška.

Grupa 1: Danska, Francuska i Island po dva, Crna Gora, Hrvatska i Holandija su bez bodova.

Grupa 2: Nemačka, Španija i Rusija po dva, Poljska, Švedska i Norveška su bez bodova.

Komentari

Vaš komentar