Đerona: Češka odlična provera za baraž

Toni Đerona
Image ID: 1000294948 via Guliver

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona rekao je da će predstojeće utakmice protiv Češke biti korisne za pripremu duela u baražu za Svetsko prvenstvo koji ih očekaju u aprilu.

Rukometaši Srbije okupili su se u martovskoj EHF nedelji nacionalnih timova, tokom koje će trenirati u Kragujevcu, a zatim sledi put u Žubri na dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Češke 18. i 19. marta.

povezane vesti

Morali smo da menjamo planove za mart i nađemo novog protivnika za prijateljske mečeve jer prethodno zakazane utakmice sa Rusijom nisu mogle da se odigraju. Imalo smo sreće da se pružila prilika za dve provere sa Češkom. Na Evropskom prvenstvu, iako nisu bili u glavnoj fazi takmičenja, prikazali su dobre igre. Igrali su nerešeno sa Švedskom, izgubili malom razlikom od Španije i pobedili Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Đerona.

Izabranicima Tonija Đerone ovo će biti kontrolne provere pred baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo u kojima će se Srbija u aprilu mesecu sastati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Češka je promenila selektora, što donosi novu energiju u ekipi i mislim da će to biti veoma interesantna ekipa i veoma korisna za pripremu mečeva koji nas čekaju u aprilu“, zaključio je Đeron

Komentari

Vaš komentar