Đerona: Hoćemo medalju na Mediteranu, na SP korak po korak

Podeli:
RSS TONI GERONA Toni Đerona
FOTO RSS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona pohvalno je govorio o plasmanu srpskih rukometaša u polufinale Mediteranskih igara. Takođe je prokomentarisao i žreb za Svetsko prvenstvo prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

Povezane vesti

Najpre o Mediteranskim Igrama:

„Veoma mi je drago zbog momaka, sve što smo gledali prilikom video analiza i sve što smo pripremali na sastancima funkcionisalo je savršeno, posebno u napadu u prvom poluvremenu. Mislim da Tunis nije očekivao neke stvari koje smo spremili i davali su nam prostora za postizanje nekih lakih golova. Devetnaest golova u prvom poluvremenu je zaista odličan rezultat. U drugom delu igre, naravno pošto se radi o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, uzvratili su. Mi smo propustili neke prilike sa igračem više i kaznili su nas sa lakim golovima. Međutim Jandrić, koji je bio dobar tokom čitave utakmice, posebno se istakao u nastavku meča. Odbranio je neke važne situacije koje su nam pružile stabilnost i dale vremena da pronađemo rešenja i konačno da dobijemo meč“, rekao je Toni Đerona.

RSS MEDITERANSKI TIM
RSS

Pobedili smo sa šest golova razlike, 35:29. Vorkapić je postigao sedam, Milić tri, Borzaš šest, Pavlović dva, tri Petrić, četiri Ivan Popović, četiri Marko Milosavljević, pet Grozdanić.

„To znači da je veliki broj igrača učestvovao u meču i doprineo da dođemo do pobede, ekipa je u rotaciji svakodnevno, rekao je selektor Đerona i osvrnuo se na utakmice koje predstoje:

„Igrati protiv Španije koju očekujemo u polufinalu će biti veoma teško. U njihovoj selekciji je pet ili šest igrača koji su bili na Evropskom prvenstvu, a preostali igrači

iz sastava Španije su u klubovima koji igraju u evropskim klupskim takmičenjima. Ali potrudićemo se da damo sve od sebe i da se plasiramo u finale. Cilj pre početka takmičenja je bio da se nađemo u polufinalu i taj cilj smo već ostvarili, ali sada kada smo tu gde jesmo potrudićemo se da u Srbiju dođemo sa medaljom.

O žrebu za Svetsko prvenstvo gde će rivali Srbije u grupi biti Nemačka, Katar i jedan predstavnik Afrike, sektor je kazao:

„Smatram da grupa nije laka. Nemačka, Katar, treći protivnik može biti Alžir ili može biti Maroko, to ćemo videti kada završe kontinentalno takmičenje. Zatim nas očekuje

ukrštanje sa grupom F za koju smatram da je jedna od najtežih grupa. Tu su selekcije Norveške, Severne Makedonije, Argentine i Holandije. Teška grupa za ukrštanje, ali korak po korak“, rekao je selektor Srbije i nastavio:

„Prvu utakmicu na takmičenju igramo protiv afričke ekipe, druga je protiv Nemačke, a treća protiv selekcije Katara. Idemo od utakmice do utakmice. Ako odemo u kompletnom sastavu, ako ne bude bilo povreda i svi igrači budu dobro moramo se potruditi da u drugu rundu takmičenja odemo sa najvećim mogućim brojem bodova. Neće biti lako, ni jedan meč na ovom nivou nije lak, ali mislim da su svi igrači spremni za ovaj novi izazov koji nam predstoji“, zaključio je Toni Đerona.

 

Komentari

Vaš komentar