“Dobile smo lekciju, moramo da izvučemo pouke”

Rukomet 27. nov. 202112:02
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Crne Gore poražene su od Švedske sa 38:24 u prvom od dva kontrolna meča pred Svetsko prvenstvo koje 1. decembra počinje u Španiji. Nova provera je na programu 28. novembra, takođe u Švedskoj, a zatim se obe selekcije sele u Španiju, gde će učestvovati na smotri najboljih selekcija planete.

„Putovale smo ceo dan, nismo imale trening pred meč, umor je bio evidentan, kao i činjenica da još uvek nismo složile kockice u željeni mozaik. Odmah treba naglasiti da mi u ovom momentu nemamo kapacitet da trčimo kao Danska, Švedska, Norveška… Moramo da nađemo igru i ritam koji odgovara sastavu koji imamo“, rekla je Bojana Popović, pa nastavila:

RSCG/Stefan Ivanović

„Napravile smo mnogo grešaka, primile smo mnogo lakih golova iz tranzicije. Pored toga, u odbrani smo lako gubile duele jedan na jedan. U napadu smo delovale konfuzno. Stepen koncentracije i discipline moramo da podignemo na mnogo viši nivo. Ne smemo da se odlučujemo na ishitrene šuteve, jer takvi potezi otvaraju prostor za kontre i lake golove. Prvi kontrolni meč protiv Švedske nam je mnogo značio. Poraz nam ne prija, ali smo videle gde grešimo, šta moramo da ispravimo. Nekada se iz poraza nauči više nego iz pobede. Dobile smo lekciju, a sada je bitno da izvučemo pouke”.

Podsećanja radi, Crna Gora će na Svetskom prvenstvu biti u grupi sa selekcijama Francuske, Slovenije i Angole. Imperativa nema, ali san i želja svih u sastavu državnog tima, kao i ljubitelja rukometa u Crnoj Gori je plasman u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar