„Dobra atmosfera i odbrana su naši aduti u Danskoj“

Podeli:
RSCG

Rukometašice Crne Gore krenule su put Danske, gde će 4. decembra sa početkom u 18 časova i 15 minuta odigrati prvi meč na Evropskom prvenstvu, protiv aktuelnog šampiona Starog kontinenta, selekcije Francuske.

Zatim slede dueli sa Danskom i Slovenijom, a izabranice novog selektora Kima Rasmusena, oslabljene neigranjem Katarine Bulatović, Tatjane Branović, Marine Rajčić i Milena Raičević, obećale su borbu do poslednjih atoma snage, kako bi stigle do druge, ili ti glavne runde takmičenja.

Podsećanja radi, popularne “lavice” nemaju rezultatski imperativ u Danskoj, ali imaju imperativ kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre. Kvalifikacioni turnir će biti odigran u Podgorici u martu naredne godine, a rivali Crnoj Gori na putu ka Tokiju, biće Norveška, Rumunija i Tajland. Na talonu će biti dve olimpijske vize.

U odnosu na Svetsko prvenenstvo u Japanu, na kojem smo zauzele peto mesto, u Dansku idemo sa izmenjenim i podmlađenim sastavom. Nije potrebno trošiti reči o tome koliko će nam nedostajati Katarina Bulatović, Marina Rajčić, Milena Raičević i Tatjana Brnović. Međutim, obećavam u ime kompletne ekipe da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage, da ćemo u svakom meču dati sve od sebe. Aduti u koje se uzdamo i na koje se oslanjamo, su odlična atmosfera u timu, jaka odbrana, brza igra, sa mnogo kontri i polukontri. Moramo da iskoristimo prednost koju imamo na krilnim pozicijama u vidu Jovanke Radićević i Majde Mehmedović„, naglasila je Marta Batinović, pouzdani čuvar mreže kako reprezentacije, tako i rumunske Valčee i nastavila:

Primarni cilj u periodu koji sledi je plasman na Olimpijske igre, ali sa mnogo motiva i ogromnom željom čekamo duele na šampionatu Evrope. Grupa je izuzetno zahtevna i kvalitetna. Francuska, Danska i Slovenija poseduju veliki kvalitet, ali kvalitet i potencijal imamo i mi. Borićemo se u svakom meču za pobedu, bez obzira na ime rivala. Ponavljam još jednom, uložićemo i poslednji atom snage, kako bi stigle do plasmana u drugi fazu takmičenja„.

Crna Gora prvi meč na šampionatu Evrope igra 4. decembra protiv Francuske, a ovaj duel počinje u 18 časova i 15 minuta. Zatim slede dueli sa Danskom i Slovenijom. Francuska je veliki favorit uoči utakmice koja sledi, ali favoriti ne pobeđuju uvek, zar ne?

Komentari

Vaš komentar