EHF brani sudije: Istrage do danas nisu dale rezultat

Rukomet 15. jan 202322:32
Matija Gubica, Boris Milošević
GuliverImage/Image ID: 0019716902

Nije bez reakcija prošla vest naskog TV2 o osam sudijskih parova za koje analitička komapnija Sportradar tvrdi da su nameštali mečeve u evokupovima.

Danski portal imenovao je dvojicu hrvatskih sudija – Matiju Gubicu i Borisa Miloševića i dvojicu makedonskih arbitara Slava Nikolova i Gjorgjija Načevskog, a ostala imena nisu navedena.

Povezano

Radi se navodno o nameštanju u periodu od septembra 2016. do novembra 2017, a sada se oglasila i EHF.

„Evropska rukometna federacija je po prijemu izveštaja u decembru 2018. godine aktivno i odmah prosledila dokumentaciju na raspolaganje nadležnim organima, odnosno Uniji za sportski integritet, odeljenju za organizovani kriminal, pri saveznim kriminalističkim obaveštajnim službama Austrije, kako bi sve neophodne istrage na nacionalnom i međunarodnom nivou mogle biti pokrenute odmah.

Prema saznanjima EHF, do danas ove policijske istrage nisu dale nikakav rezultat i spekulacije su ostale nedokazane nakon istrage.

Analize koje je EHF proveo u to vreme nisu donele nikakve dokaze koji bi opravdali pokretanje pravnog postupka. U principu, potencijalne slučajeve u skladu sa strukturom EHF pokreće nezavisna institucija u sistemu federacije. Sudije nisu suspendovane jer od strane policije niti od strane EHF nisu utvrđeni razlozi za takvo nešto“, navedeno je u saopštenju EHF.

Komentari

Vaš komentar