EHF EK: Crna Gora bolja od Slovenije, sjajne Jovanka i Itana

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Izabranice Bojane Popović, rukometiše Crne Gore, kao gošće, pobedile su izabranice Dragana Adžića, rukometašice Slovenije sa 33:28 (11:12) u petom kolu EHF Evropakupa.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radićević sa devet, Itana Grbić sa osam, odnosno Ema Ramusović i Milena Raičević sa po četiri gola. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Ana Gros a 10, Tamara Mavsar i Nataša Ljepoja sa po četiri, Tjaša Stanko sa tri gola.

Mouhtaropoulos/Getty Images

Slovenija je posle ravnopravne igre dobila prvo poluvreme sa 12:11, ali su u nastavku, popularne “lavice” pojačale stepen agresivnosti u odbrani, usledila je serija lakih golova iz tranzicije, briljirale su Jovanka Radićević i Itana Grbić pa je Crna Gora, više nego zasluženo stigla do pobede.

Crna Gora i Slovenija će ponovo odmeriti snage 24. aprila u Podgorici. EHF Evropakup je takmičenje u kojem učestvuju domaćin narednog šampionata Evrope, Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija, odnosno aktuelni šampion Evrope, selekcija Norveške.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nakon pet odigranih rundi, maksimala učinak ima Norveška, na drugom mestu je Crna Gora sa šest bodova, Slovenija je prikupila četiri, a Severna Makedonija je bez bodova.

Utakmica protiv Slovenije, Severne Makedonije i Norveške će definitivno biti od kapitalnog značaja kada je reč i formi i samopouzdanju za Evropsko prvenstvo. Rezultat nije u prvom planu, ali je jasno da je mnogo lakše raditi u situacijama kada se stiže do pobeda, što je Crna Gora uspela da uradi, dva puta protiv Severne Makedonije i u prvom meču protiv Slovenije.

Komentari

Vaš komentar