EHF EK: Crna Gora slavila u Skoplju, Itana Grbić na koti 10

Podeli:
Foto: RSCG

Rukometašice Crne Gore pobedile su Severnu Makedoniju u Skoplju sa 29:21 (13:9), dok je Norveška bila bolja od Slovenije sa 29:17 (14:9) u prvom kolu EHF Euro Kupa, takmičenja u kojem učestvuju Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenija kao domaćini Evropskog prvenstva i Norveška kao šampion Starog kontinenta.

Izabranice Bojane Popović su kontrolisale dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta i više nego zasluženo su stigle do pobede, iako su bile u drastično podmlađenom sastavu. Prevagu na tasu Crne Gore, donele su Itana Grbić sa 10, Dijana Mugoša sa pet, Ivona Pavićević i Matea Pletikosić sa po četiri gola. Kod Severne Makedonije, raspoložene za igru u napadu, bile su Sara Ristevska sa šest, Leonida Gičevska sa pet i Monika Janeska sa četiri gola.

Norvaška je na svom terenu nadigrala Sloveniju sa 29:17 (14:9). Izabranici Dragana Adžića su nastojale da pariraju šampionu Evrope, uspevale su u tome tokom prvog poluvremena, ali u nastavku nisu bile na željenom niovu.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Najefikasnije u sastavu Norveške, bile su Ele Reistad i Stine Skogrand sa po četiri odnosno Kristine Bristol, Moa Hodghal i Emili Arcen sa po tri gola.

U drugom kolu snage će odmeriti Crna Gora i Severna Makedonija u Skoplju, odnosno Slovenija i Norveška u Ljubljani. Utakmice u EHF Euro Kupu biće od velike koristi za sve četiri selekcije pre Svetsko prvenstvo koje se u decembru igra u Španiji.

Komentari

Vaš komentar