EHF EK: Granitas iz Kaunasa jak za Železničar iz Niša

Podeli:
RK Železničar Instagram

Rukometaši Vojvodine eliminisana su od Kadetena u EHF Ligi Evrope, a počelo je takmičenje u EHF Evrokupu, bivši Čelendž Kup. Ugled Srbije, brane Mataloplastika, Železničar i Partizan.

Voljom žreba, Partizan je slobodan u prvom, a u drugom kolu (1/32) će igrati protiv Beršema iz Luksemburga. Metaloplastika i Železničar su takmičenje počeli od prvog kola.

Šapčani su na gostovanju Aligsasu iz Švedske poraženi sa 29:23 (14:11), a revanš je na programu 18. septembra. Da li Metaloplastika može da napravi podvig, ostaje da se vidi.

Železničar iz Niša koji je drastično podmladio ekipu, koji je u sezonu ušao sa juniorskom postavom, doživeo je dva poraza od Granitas Kaunasa u Litvaniji – 46:18 (19:8) i 29:22 (12:12) pa je završio takmičenje na evropskoj sceni.

Najefikasniji u sastavu Granitasa koji je u revanšu, takođe pružio priliku mlađim momcima, bili su Pijus Eiva sa šest, Deividas Jovaisas sa četiri i Marinas Gedraitis sa tri gola. Kod Železničara, bolji od ostalih, bili su Ognjen Đorđević sa šest, Filip Kostić sa pet i Vladimir Ristić sa četiri gola.

Komentari

Vaš komentar