EHF EK: Makedonke pale u Nikšiću, Norveška dobila Sloveniju

RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore pobedile su Severnu Makedoniju u drugom kolu EHF Evro Kupa. Popularne „lavice“ su u Skoplju slavile sa 29:21, a u Nikšiću sa 31:30 (16:16). Slovenija je poražena na svom parketu od Norveške sa 26:21 (12:11). U prvom meču, Norvežanke su slavile sa 29:17.

EHF Evro Kup je takmičenje u kojem učestvuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija kao domaćini Evropskog prvenstva, odnosno Norveška, kao aktuelni šampion Starog kontinenta.

Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Jovanka Radičević sa osam, Tatjana Brnović sa pet, odnosno Ema Ramusović, Majda Mehmedović i Matea Pletikosić sa po četiri gola. Kod Severne Makedonije, raspoložene za igru u napadu, bile su Angela Jankulovska sa sedam, Sara Minovska sa pet, odnosno Monika Janeska i Simona Stojkovska sa po četiri gola.

Mouhtaropoulos/Getty Images

Crna Gora je u meč ušla u daleko jačem sastavu nego u Skoplju, jer su u sastavu tima bile Jovanka Radičević, Majda Mehmedović i Milena Raičević, ali su Makedonke bile ravnopravan rival u prvom poluvremenu.

U nastavku, izabranice Bojane Popović  su podigle nivo igre u oba pravca, uspele su da pobegnu na 27:21, ali je usledio veliki pad u igri, što su gošće iskoristile da stignu do minimalnog poraza.

Izabranice Dragana Adžića, koji je preuzeo reprezentaciju Slovenije, posle fenomenalnih rezultata sa reprezentacijom Crne Gore i ekipom Budućnosti, poražene su od Norveške na svom parketu sa 26:21 (12:11).

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Prevagu na tasu Norveške, donele su Kamila Herem sa 11, Tuva Hove sa četiri, Malin Larsen i Maren Niland sa po dva gola. Kod Slovenije, raspoložene za igru u napadu, bile su Alja Varagić sa pet, odnosno Barbara Lazović i Tija Gomilar sa po četiri gola.

Utakmice u EHF Evro Kupu će mnogo značiti selekcijama Crne Gore, Norveške, Slovenije i Severne Makedonije, kao priprema za Svetsko prvenstvo koje se u decembru mesecu igra u Španiji.

Komentari

Vaš komentar