EHF EK: Mataloplastika na minus šest, Železničar nemoćan

Podeli:
RK Metaloplastika Šabac

Rukometaši Vojvodine eliminisana su od Kadetena u EHF Ligi Evrope, a počelo je takmičenje u EHF Evrokupu, bivši Čelendž Kup. Ugled Srbije, brane Mataloplastika, Železničar i Partizan.

Voljom žreba, Partizan je slobodan u prvom, a u drugom kolu (1/32) će igrati protiv Beršema iz Luksemburga. Metaloplastika i Železničar su takmičenje počeli od prvog kola.

Šapčani su na gostovanju Aligsasu iz Švedske poraženi sa 29:23 (14:11). Raspoloženi za igru u napadu, kod tima iz Švedske, bili su Matijas Pedersen sa sedam, odnosno Jakob Lundhal i Danijel Blomgren sa po pet golova. Kod Metaloplastike, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vojislav Brajović sa šest, Savo Mešter sa pet i Mateja Dodić sa četiri gola.

Železničar iz Niša koji je drastično podmladio ekipu, koji je u sezonu ušao sa juniorskom postavom, doživeo je ubedljiv poraza od Granitas Kaunasa u Litvaniji – 46:18 (19:8).

Najefikasniji u sastavu Granitasa, bili su Marijus Kairas sa devet i Matas Jurkevičijus sa pet golova. Kod Železničara, bolji od ostalih, bili su Filip Kostić sa pet, odnosno Vukašin Veljović i Aleksa Zlatković sa po tri gola.

Železničar će oba meča odigrati u Kaunasu, a revanš je na programu 12. septembra, dok će Mataloplastika, 18. septembra, protiv Aligsasa nastojati da nadoknadi minus na svom parketu.

Od ostalih ekipa iz regiona, Sloga iz Doboja je u Estoniji odigrala nerešeno 20:20 (9:9) protiv Viljandija, pa ima realne šanse da na svom parketu stigne do druge runde. Sloboda iz Tuzle u 19 časova i 30 minuta na svom parketu igra protiv Drame iz Grčke.

Komentari

Vaš komentar