EP: Hrvatska preko Danske do bronzane medalje

Rukomet 20. dec 202017:06 > 18:151 komentar
Podeli:
Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske
REUTERS/Claus Fisker

Rukometašice Hrvatske kompletirale su podvig na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Izabranice Nenada Šoštarića pobedile su domaćina šampionata Evrope sa 25:19 (11:11), pa se kući vraćaju sa bronzanom medaljom.

Prevagu na tasu Hrvatske, koja je stigla do prve medalje u istoriji ženskog rukometa, na velikim takmičenjima, donele su Stela Posavec i Katarina Ježić sa po pet, Ana Debelič sa četiri, Kamila Maćijevič sa tri gola. Kod Danske, bolje od ostalih bile su Mete Tranborg i Mete Hansen sa po četiri, odnosno Larke Pedersen sa tri gola.

Podsećanja radi, Hrvatska nije bila u grupi favorita za osvajanje medalje, tačnije rečeno nije bila ni u grupi favorita u prvoj fazi takmičenja, ali je pobedama nad Mađarskom, Holandijom i Srbijom stigla do glavne runde takmičenja, sa maksimalnim brojem bodova.

Usledila je pobeda nad Rumunijom, pa poraz od Norveške, a zatim u meču odluke za plasman u polufinale, trijumf nad Nemačkom. U duelu sa Francuskom, Hrvatice su izgorele u prevelikoj želji da stignu do finala, doživele su ubedljiv poraz, ali nisu klonule duhom, naprotiv.

Sa mnogo više motiva i energije su ušle u meč za treće mesto, Danska je još uvek žalila zbog poraza od Norveške u polufinalu, pa je posle izjednačene igre u prvom poluvremenu – 11:11, Hrvatska u nastavku, uspela da pobegne na 24:18, a zatim mirno privede meč kraju, za veliko slavlje, za podvig, koji se slobodno može nazvati istorijskim uspehom.

Komentari

Vaš komentar