EP: Slovenija poslala Srbiju kući!

Rukomet 8. nov 202219:363 komentara
RSS/Jozo Cabraja

Rukometašice Slovenije uspele su posle velike borbe da pobede Srbiju sa 27:24 (13:15), uspele su da pošalju Srbiju kući, a sebi obezbede mesto u drugoj fazi, u kojoj će imati dva boda. Hrvatska je odigrala nrešeno protiv Švajcarske 26:26 (14:12), izborila je plasman u drugu fazu takmičenja sa dva boda u rukama.

Najefikasnije u sastavu Slovenije, bile su Elizabet Omeregi sa šest, Ana Gros sa pet, Tija Zikero sa četiri gola. Amra Pandžić je imala 11 odbrana. Kod Srbije, Sanja Radosavljević je postigla šest, Jovana Stojiljković i Kristina Liščević po četiri.

Printscreen IHF

Srbija je odlično počela meč protiv Slovenije, bila je bolji rival tokom prvog poluvremena. Izabranice Uroša Bregara su odbranom uspeli da zaustave Sloveniju, naterale su rivale na desetak tegničkih grešaka, napad je funkcionisao veoma dobro.

Srbija je vodila sa 11:7, ali je Slovenija uspela da stigne do 13:13. Srbija nije klonula duhom, pa je na kraju prvog poluvremena vodila sa 15:13. Sanja Radosavljević je postigla četiri, Krstina Liščević tri, Ana Kojić i Jovana Stojiljković po dva gola za Srbiju. Kod Slovenije, Ana Gros je postigla tri, Elizabet Omeregi i Tjaša Stanko po dva gola.

U nastavku meča, Srbija je povela sa 16:13, a Slovenija stigla do 18:16, posle serije od 5:0. Srbija desetak minuta nije uspela da zatrese mrežu, Amra Pandžić je branila kao u transu. Srbije se nije predavala. Nastojala je da stigne do preokreta. Srbija je imala zicer za 22:22, nije ga iskoristila, Slovenke pobegle na 24:21, a u tom momentu je pitanje pobednika rešeno.

Reprezentacija Hrvatske je odigrala nerešeno protiv Švajcarske – 26:26, poslala je Švajcarsku kući, a Hrvatska je stigla do druge faze, jer je pobedila Mađarsku. U poslednjem meču grupe, snage će odmeriti Norveška i Mađarska, a Norveška slovi za velikog favorita.

Komentari

Vaš komentar