EP (U18): Crna Gora i Slovenija ostaju u elitnoj diviziji

Podeli:
RSCG

Rukometaši Crne Gore i Slovenije, momci do 18 godina, uspeli su da pobede Poljsku – 30:27, odnosno Farska Ostrva – 33:23, u poslednjem kolu grupne faze, uspeli su da obezbede opstanak u elitnoj diviziji, pa se rasterećeno okreću borbi za plasman od 9. do 12. mesta.

S druge strane, rukometaši Srbije, koji su bili na korak od plasmana u TOP 8 fazu, sada će se protiv Italije, Poljske, Francuske, boriti za opstanak u diviziji A, a podsećanja radi, tri selekcije će se preseliti u diviziju B.

Crna Gora koja je na startu šampionata poražena od Portugalije, a zatim i Hrvatske, pobedila je Italiju, izgubila posle trilera od Islanda, ali je dobila triler protiv Poljske, pa je ostvarila primarni cilj, sačuvala je opstanak u diviziji A, a plasman u elitno društvo je izborila prošle godine.

Prevagu na tasu Crne Gore, doneli su Andrej Dobrković sa devet, Radoš Premović sa šest, Andrija Radovanović sa pet i Mirko Latković sa četiri gola.

RSCG/Stefan Ivanović

Slovenija je zbog bolje gol razlike prestigla Francusku, koja se nije dugo radovala posle pobede nad Srbijom. Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Luka Muhić sa sedam, Nace Zajc i Malik Mlivić sa po šest golova.

Slovenija i Crna Gora će se boriti za plasman od 9. do 12. mesta, Srbija za opstanak, a Hrvatske je posle poraza od Nemačke, ostala bez šansi da stigne do polufinala, pa će igrati za plasman od 5. do 8. mesta.