EP (U18): Hrvatska za peto, Crna Gora i Slovenija 11. mesto

Podeli:
RSCG

Evropsko prvenstvo u rukometu za igrače do 18 godina ulazi u samu zaršnicu. Za zlatnu medalju, boriće se selekcije Švedske i Španije, a za bronzanu, Mađarske i Nemačke.

Što se selekcija iz regiona tiče, Srbija će igrati sa 13. mesto protiv Francuske, a na talonu je opstanak u diviziji A. U B diviziju su se već preselile Poljska i Italija.

Crna Gora, kao domaćin, Slovenija i Hrvatska su uspeli da izbore opstanak, pa sada relativno rasterećeno ulaze u samu završnicu. Hrvatske je bila blizu polufinala, nije stigla do njega, ali je pobedila Norvešku sa 29:26, pa će igrati za pet mesto protiv selekcije Danske.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Nikola Ivanković i Petar Krupić sa po šest, Toni Živković sa pet i Luka Malinarič sa četiri gola.

Crna Gora je poražena od Farskih Ostrva sa 30:24, pa će u borbi za 11. mesto igrati protiv Slovenije, koja je posle sedmeraca, poražena od Islanda sa 30:29.

RSCG/Stefan Ivanović

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Mai Marguc sa 11, Malik Mlitvić sa devet, odnosno Nejc Hriberšek sa sedam golova. Kod Crne Gore, koja je obezbeđivanjem opstanka u diviziji A, napravila veliki uspeh, raspoloženi za igru u napadu, bili su Radoš Premović sa sedam, Andrej Dobrković sa šest i Milan Nišavić sa četiri gola.

Komentari

Vaš komentar