EP (U18): Srbija bila blizu TOP 8, sada se bori za opstanak

Rukomet 10. avg 202215:27 > 15:28
Podeli:
RSS

Rukometaši Srbije, momci do 18 godina, poraženi su od Francuske sa 39:35 (22:15), pa će se na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Podgorici, boriti za opstanak u elitnoj diviziji.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Simo Šijan sa 13, Aleksa Bukvić sa šest i Milija Papović sa pet golova. Prevagu na tasu Francuske, doneli su Logan Devolder sa devet, odnosno Aleksis Favril, Rejhan Zuzo i Aksel Lafranki sa po pet golova.

Početak šampionata nije najavljivao ovak kraj, naprotiv. Srbija je pobedila Sloveniju, vodila je protiv Danske sa 25:23, ali je na kraju morala da se zadovolji jednim bodom.

RSS

U meču odluke, Srbija je poražena od Norveške, pa je umesto u TOP 8 fazu, zbog slabije gol razlike otišla u borbu za plasman od 9. do 16. mesta,

Usledio je poraz od Farskih Ostrva, zatim poraz od Francuske, pa sada sledi borba za plasman od 13. do 16. mesta, a kota 13 je imperativ, jer će se tri selekcije preseliti u B diviziju.

RSCG

Borbu za opstanak, nastojaće da izbegnu Crna Gora i Slovenija protiv Poljske i Farskih Ostrva, dok je Hrvatska posle poraza od Nemačke, ostala bez šansi za plasman u polufinale.

Komentari

Vaš komentar