EP (U18): Srbija protiv Francuske za opstanak u A diviziji

Rukomet 12. avg 202214:27 > 17:23
Podeli:
RSS

Rukometaši Srbije, momci do 18 godina, bili su jako blizu plasmana u TOP 8 fazu Evropskog prvenstva. Međutim, posle pobede nad Slovenijom, ispustili su Dansku, vodili su sa 25:23, a meč je završen bez pobednika. Usledio je poraz od Norveške i selidba u borbu za opstanak.

Udarac je bio bolan, a zatim su usledila još dva. Srbija je poražena od Farskih Ostrva i Francuske, pa je stigla do borbe za plasman od 13. do 16. mesta, a samo 13. mesto garantuje mesto u A diviziji.

RSS

Rukometaši Srbije, svesni da ne mogu nazad, uspeli su da zbiju redove, uspeli su da pobede Poljsku sa 33:30 (14:12), pa će u meču odluke za opstanak u elitnom društvu, igrati protiv Francuske koja pobedila Italiju sa 39:27.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Simo Šijan i Marko Vujović sa po sedam, Aleksa Bukvić sa četiri, odnosno Milija Papović i Nikola Bekić sa po tri gola.

RSCG

Podsećanja radi, Crna Gora i Slovenija su izborili opstanak, rasterećeno će se boriti za plasman od 9. do 12. mesta, dok Hrvatska nije uspela da stigne do polufinala, pa će igrati za plasman od petog do osmog mesta.

Komentari

Vaš komentar