EP (U19): Crna Gora bolja od Holandije, briljirao Čepić

Rukomet 16. avg. 202117:37
Podeli:
RSCG

Izabranici Brana Božovića, rukometaši Crne Gore, momci do 19 godina, pobedili su Holandiju na startu Evropskog šampionata divizije B, sa 31:30 (19:15).

Najefikasniji u sastavu Crne Gore koja će u grupnoj fazi igrati protiv Turske i selekcije RS Kosova, bili su Radojica Čepić sa 11, Vojislav Vukić sa pet, Darko Pejović sa četiri, odnosno Arsenije Dragašević i Luka Vukićević sa po tri gola. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ids Usen i Niko Blau sa po pet, odnosno Džeroni van der Van i Sem Klikenberg sa po četiri gola.

Podsećanja radi, rukometaši Crne Gore su na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta u Letoniju, otputovali sa jasnim ciljem. Žele prvo mesto, žele plasman u elitno evropsko društvo, odnosno plasman u diviziju A.

Tokom prvog poluvremena, Crna Gora je kontrolisala dešavanja na parketu, imala višak od četiri gola. Međutim, u nastavku je dozvolili Holanđanima da nametnu igru sa mnogo tranzicije, pa je na desetak minuta pre kraja Holandija vodila sa 28:26.

Međutim, izabranici Brana Božovića su zatvorili sve prilaze svom golu, Luka Vukićević je postigao jedan, a fenomenalni Radojica Čepić tri gola za 30:28. Usledio je rat nerava u kojem je više snage i koncentracije imala Crna Gora.

Prvi korak ka plasmanu u elitnu diviziju, mladi „lavovi“ su napravili, a drugi ih očekuje 17. avgusta, kada je na programu duel sa selekcijom Turske.

Komentari

Vaš komentar