EP (U19): Crna Gora bolja od Letonije, blizu je divizija A

Rukomet 21. avg. 202117:22
Podeli:
RSCG

Izabranici Brana Božovića, rukometaši Crne Gore, pobedili su Letoniju sa 30:25 (13:12), izborili su plasman u finale Evropskog prvenstva divizije B, za momke do 19 godina, a sada ih samo jedna pobeda deli od cilja, odnosno od plasmana u elitno evropsko društvo.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Radojica Čepić sa sedam, Luka Vukićević i Arsenije Dragašević sa po pet, Luka Nikolić sa četiri i Vojislav Vukić sa tri gola. Kod Letonije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Endijs Kusners i Jevgenijs Rogonovs sa po pet golova.

Crna Gora nije dobro počela meč protiv domaćina Evropskog prvenstva, koji je na startu imao prednost od dva, tri gola, koju je ljubomorno čuvao sve do same završnice prvog poluvremena, koje su izabranici Brana Božovića dobili sa 13:12.

Odmor je prijao mladim „lavovima“ koji su drugi deo otvorili serijom od 4:0. Pobegli su na 17:12, izgledali odlično, kako u odbrani, tako i u napadu, pa je delovalo da sigurnim koracima idu ka finalu.

Tako je i bilo. Crna Gora će se za zlatnu medalju i što je daleko važnije, plasman u elitno evropsko društvo, ili ti diviziju A, boriti sa boljom selekcijom iz duela Rumunija – Holandija.

Komentari

Vaš komentar