EP (U19): Crna Gora slavila protiv Turske, Čepić na koti 11

Rukomet 17. avg. 202119:52 > 20:21
Podeli:
RSCG

Izabranici Brana Božovića, rukometaši Crne Gore do 19 godina, uspeli su posle Holandije – 31:30, da pobede i Tursku – 29:25 (14:15) na šampionatu Evrope divizije B u Letoniji.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Radojica Čepić sa 11 golova, koliko je postigao i protiv Holandije, Vojislav Vukić sa pet, Arsenije Dragašević sa četiri, odnosno Luka Vukićević i Luka Barjaktarević sa po tri gola. Kod Turske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mohamed Jašar sa sedam, Evren Tosun sa šest i Dogukan Ozdemir sa četiri gola.

Mladi “lavovi” su već izborili plasman u poluifnale i to sa prve pozicije, bez obzira na epilog duela sa selekcijom RS Kosova u poslednjem kolu. Rival Crne Gore u polufinalu, biće pobednik iz duela između selekcija Letonije i Luksemburga.

Polufinale nije cilj koji su zacrtali izabranici Brana Božovića, nego osvajanje prvog mesta i plasman u elitno evropsko rukometno društvo, odnosno u diviziju A. Za sada su na dobrom putu da stignu do cilja, ali velika iskušenja slede….

Komentari

Vaš komentar